Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

1er Seminari sobre “Turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya”

GRAN INTERÈS DEL SECTOR TURÍSTIC DEL PALLARS JUSSÀ EN ANAR AVANÇANT EN DESENVOLUPAR UNA ESTRATÈGIA DE MOBILITAT TURÍSTICASOSTENIBLE A LA COMARCA.

CARTELL 07

Al 1er Seminari sobre “Turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya” celebrat el dijous 19 de febrer a l’Epicentre de Tremp, van assistir més de 120 persones provinents del sector privat i d’entitats públiques dels Pirineus.

El Sr. Joan Ubach, President del Consell Comarcal, va ratificar en la inauguració la voluntat d’avançar en aquesta línia de treball a través de la cooperació amb altres territoris de característiques similars.

El Sr. Albert Alins, Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran i el Sr. Oriol Juncadella, Director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya – Operadora, van donar a conèixer les inversions que s’estan fent per millorar el servei ferroviari a la línia Lleida-Pobla de Segur, amb l’adquisició de nous trens que es preveu posar en funcionament l’any 2016.

El Sr. Ubach va agrair especialment l’interès de la delegació de Alpine Pearls, integrada pel seu President Sr. Peter Brandauer i la gerent Karmen Mentil, en participar en aquest seminari. Aquesta xarxa amb seu central a Àustria, integra 27 municipis de 5 països europeus. Així mateix, es va informar dels contactes realitzats amb iniciatives i experiències franceses.

El Seminari va ser organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”.

El programa estava dividit en diferents blocs temàtics. Un d’ells estava vinculat a les oportunitats de finançament de projectes turístics amb fons europeus i a presentar experiències de desenvolupament turístic i mobilitat sostenible en zones de muntanya. Un altre bloc anava destinat a presentar iniciatives sorgides en el territori durant els últims anys, algunes d’elles vinculades molt directament al Tren dels Llacs. Per això, es va comptar així mateix amb la participació de responsables de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Seminari 1

La sessió es va finalitzar amb una degustació de productes locals, preparada per integrants de l’associació ÀPAT i un espai per realitzar contactes i networking entre els diferents participants.

Tant el nivell de afluència com la qualitat de les ponències va ser molt elevat i els assistents van expressar la seva satisfacció pel desenvolupament del seminari, que reforça l’aposta de la comarca per la mobilitat sostenible en el turisme i obre les portes a futurs projectes de cooperació europeus, vinculats a aquesta temàtica.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top