39 Festival de l’Image Sous-Marine – Marsella

El Festival Mondial de l’Image Sous-Marine és probablement el Festival de referència en matèria de cinema, fotografia, vídeo, llibres, guies i altres aplicacions de la imatge submarina. Es celebra anualment a Marsella, tot i que fins fa pocs anys tenia la seu a Antibes – Jean-Les-Pins. Enguany arriba a la seva edició número 39, i tindrà lloc del dia 1 al 4 de novembre al Parc Chanot d’aquesta ciutat francesa.

Aquest Festival rep les millors produccions submarines i reuneix les principals personalitats vinculades a la imatge submarina de tot el món. El seu lema és  “Rendez-vous of all imatge and underwater world lovers, the Festival is an underwater open window for every body”.

El Festival Mondial de l’Image Sous-Marine està format per 19 concursos i 75 premis, entre els que destaquen els de cinema, en seccions tant per professionals com amateurs, els de fotografia i els de llibres i guies, entre d’altres. Enguany hi ha 450 fotografies submarines en competició i es projectaran més de 140 pel•lícules.

El recinte on es celebra enguany el Festival compta amb aproximadament 2.000 m2 d’espai per donar cabuda al centenar d’estands i expositors que hi participaran, sales de projeccions i un auditori amb capacitat per unes 1.200 persones. A més, en el marc del Festival es realitzen tallers, debats, activitats per a nens, música, batejos de submarinisme i moltes altres activitats. Es fomenta també aspectes vinculats a la sensibilització ambiental, en particular envers el medi marí.

Moltes ciutats i poblacions d’arreu del món (Rússia, Japó, Austràlia) vinculades a l’activitat subaquàtica programen cada any una jornada per la projecció de les pel•lícules guanyadores del Festival. A l’Estartit, cada any durant el mes d’agost s’organitza una vetllada per presentar aquestes pel•lícules amb assistència dels organitzadors del Festival. Des de fa més de 20 anys la Oficina Municipal de Turisme de Torroella de Montgrí – l’Estartit participa en aquest esdeveniment. Disposa d’un estand al Festival que serveix de plataforma de presentació del pròxim Festival MIMAque es celebra anualment durant el mes de juny a l’Estartit.

http://www.underwater-festival.com/index.html

Etiquetes :

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top