Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

La 77è Setmana Federal de Cicloturisme a França ha tingut lloc de l’1 al 9 d’agost amb una participació d’uns 13.500 cicloturistes segons dades del comitè organitzador. Un públic principalment francès, tot i que també s’han trobat nacionalitats de tot el món, i format per famílies d’entre les quals el 80% han estat sèniors.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Federació Francesa de Cicloturisme és qui organitza cada any tant la Setmana Federal a França com la Setmana Federal Europea amb l’objectiu de donar a conèixer als seus federats una destinació diferent cada any de França i d’Europa.

Aquest any la Setmana Francesa s’ha celebrat al territori del Tarn caracteritzat per paisatges vinícoles, denominacions d’origen gastronòmiques com l’all rosa, i un territori amb desnivells suaus ple de carreteres secundàries, alguna via verda i pistes forestals, ideal per ser descobert en bicicleta.

La població medieval d’Albi a estat la seu de l’esdeveniment. Allà la repercussió econòmica ha estat evident, hotels plens durant tota la setmana, restaurants “a tope” de ciclistes al vespre i recursos turístics amb un volum de visites considerable. I aquest benefici no es genera només amb els ciclistes, no podem oblidar els més de 2.000 voluntaris i expositors participants. Perquè la Setmana Federal implica tot un programa d’esdeveniments i una àrea d’acollida de ciclistes amb una fira especialitzada on es comercialitza material tècnic, producte gastronòmic local i es promocionen algunes destinacions turístiques.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest any l’Agència Catalana de Turisme, amb les destinacions de turisme esportiu, i Ara Lleida amb el segell d’especialització “Benvinguts Senderistes i Cicloturistes”, han posat en valor el gran potencial que té Catalunya per esdevenir una destinació de referència per al cicloturisme europeu.

I és que no ens falta de res, un clima temperat durant tot l’any, una xarxa de carreteres secundàries ideals per al ciclisme de carretera, quilòmetres i quilòmetres de pistes per conèixer l’interior en bicicleta tot terreny, costa, muntanya, ports de totes les categories, gastronomia, cultura i diversitat de paisatges són alguns dels valors que ens identifiquen, juntament amb l’esforç que s’està fent per assolir un cert grau d’especialització en l’oferta d’allotjament tant de costa com d’interior.

Els participants de la Setmana han gaudit cada dia d’una ruta de cicloturisme diferent amb diversos punts d’avituallament, on han trobat menjar calent, animació i visites turístiques. Han pogut fer ús d’una zona d’acampada on s’han concentrat més de 3.000 caravanes que han gaudit cada vespre de música en viu i d’una zona d’acollida amb menjar, material tècnic i producte de proximitat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest any i gràcies a la participació de l’Agència Catalana i Ara Lleida, són més els cicloturistes que coneixen les possibilitats que ofereix Catalunya, i esperem poder importar algun dia no molt llunyà esdeveniments com aquest que revitalitzen territoris i persones d’una manera sana i divertida.

Artícle: Carme Vélez @Tripbod_Carmen


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top