Des de DCB Turisme i Desevolupament Local, mantenim contactes amb diversos professionals que donen suport a les diverses tasques que portem a terme, entre les quals una que ens agrada molt: els assessoraments individualitzats a les empreses turístiques, que ens permet conèixer agents turístics de territoris molt diversos.
Mike Lockwood, guia naturalista, polifacètic en moltes àrees, és un d’aquests col·laboradors de DCB amb qui sempre podem comptar.
Us adjuntem un resum de l’informe que va preparar per al propietari d’un allotjament del Delta de l’Ebre, que ens havia demanat si el podíem ajudar a millorar la forma de captar visitants “birdwatchers”.
1. Els birdwatchers no només volen veure ocells al delta de l’Ebre. Cal transmetre que
(a) la varietat d’ocells és molt gran, tot anant poca distància terra endins i, més enllà dels ocells,
(b) (b) la varietat de flora i fauna de les Terres de l’Ebre és immensa.
2. Els birdwatchers també volen experiències NO naturals i en aquest sentit cal tractar-les com clients ‘normals’. És a dir, oferir experiències combinades amb cultura, gastronomia, activitats, ..
3. Incloure en la plana web una secció sobre natura, que inclogui detalls “suculents” de les possibilitats de la zona per veure ocells i fauna/flora en general, explicant en quina estació de l’any es veu cada espècie, on es veuen (a quin hàbitat) i si és rara o no però sense donar massa detalls de en quines zones.
4. L’allotjament ha de donar un aire de serietat pel que fa a la natura i mostrar que està compromès amb la protecció del medi ambient a tots els nivells, des de l’escala local dels espais protegits fins a l’escala global quant al reciclatge, sostenibilitat, etc
5. El birdwatcher agraeix un ambient de birdwatching durant la seva estada, que passa primer per tenir llibres, mapes, etc. i més a mig termini per començar a utilitzar l’establiment com a centre d’activitats associades a la natura (presentacions, exposicions, guiatges, ..) convertint-se en un punt de trobada dels birdwatchers de la zona.
6. .. i per la resta, són com els clients normals. Només tenir en compte els horaris dels àpats: procurar que puguin fer un cafè i tinguin un pícnic preparat a les 7 del matí, si és possible que puguin prendre alguna cosa a mig matí i que el sopar no sigui més tard de les 8 del vespre. Pensem que l’endemà s’aixequen a les 6 del matí!
Finalment, també li vam recomanar inscriure’s a la formació sobre turisme ornitològic que genera SEO BIRDLIFE
Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme