Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

alpine-pearlsEn un post anterior d’aquest blog vam parlar sobre la iniciativa “Respect the Mountains”, una organització que busca la sensibilització del gran públic a favor d’un ús responsable de les destinacions turístiques de muntanya. El podeu trobar clicant aquí.

Un dels membres d’aquesta organització és Alpine Pearls. Aquesta és una associació de 28 zones turístiques dels Alps que s’han especialitzat com destinacions respectuoses amb el medi ambient. Actualment en formen part algunes àrees d’Alemanya, França, Itàlia, Àustria, Eslovènia i Suïssa.

Mapa Alpine Pearls

A les destinacions Alpine Pearls (traduït per “perles alpines”) s’ofereixen experiències mediambientalment sostenibles, culturalment diverses, d’alta qualitat i plenes d’aventura. Potencien la relaxació i l’aventura en un entorn espectacular, combinat amb el respecte pel medi ambient, la mobilitat sostenible (sense cotxes) i el turisme de baix impacte.

La mobilitat sostenible n’és el principal objectiu, de manera que es garanteixen:

-activitats d’oci respectuoses amb el medi ambient

-restriccions de trànsit en els núclis de població

-garanties de mobilitat mitjançant serveis de trasllats.

Arosa - Alpine Pearls

Qualitat

Les destinacions que formen part d’Alpine Pearls es comprometen a complir els següents 10 criteris de qualitat:

1.Les “perles” cooperen en tot els Alps i ofereixen un turisme d’alta qualitat respectuós amb el medi ambient.

2.Garanteixen un viatge còmode i relaxat cap a les “perles” utilitzant l’autobús o el tren per tal que el client gaudeixi de les vacances des del principi.

3.Un cop a la destinació, no és necessari utilitzar el cotxe per arribar als llocs. Totes són fàcilment accessibles amb mitjans de transport sostenibles.

4.S’ofereixen moltes activitats d’oci, com senderisme, marxa nòrdica, BTT, passejades a cavall, vehicles elèctrics, esports aquàtics, esquí de fons, raquetes de neu…

5.Segueixen expandint les àrees on es pot caminar de manera relaxada i segura, sense les molèsties del trànsit, els fums dels tubs d’escapament, o el soroll dels cotxes. Això inclou parcs, valls sense cotxes, i excursions a peu de fàcil accés.

6.Es garanteix la mobilitat durant les vacances. S’ofereix el servei de reserves.

7.S’ofereixen paquets per tal que l’experiència en mobilitat sostenible sigui el més senzilla i còmoda possible.

8.Les destinacions participen activament en la conservació de la natura.

9.La diversitat és la meta: es dóna suport a la cultura, gastronomia i costums alpins.

10.Les “perles” són la manera de conservar el caràcter estètic i l’atractiu dels pobles alpins.

Tiers - Alpine Pearls

La iniciativa Alpine Pearls ha rebut el 2011 el premi a la millor destinació, en els TOURISM for TOMORROW AWARDS organitzats pel World Travel & Tourism Council (WTTC).

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top