ATTA (Adventure Travel Trade Association) és una organització internacional que aglutina la indústria del turisme d’aventura integrada per més de 1.000 socis públics i privats de 84 països. Entre els seus objectius destaca el suport a la creació de productes de turisme d’aventura sostenible; posar en contacte diferents actors dins la cadena de valor del turisme (gestors de destins, operadors, allotjaments, agents de viatge, serveis, mitjans de comunicació); i portar a terme activitats d’investigació i difusió de la indústria del turisme d’aventura en tot el món. Ja vam parlar una mica de ATTA i de les seves activitats en aquest article de 2013.
El concepte “Adventure Travel” és molt ampli, i inclou propostes d’ecoturisme, senderisme, inclús càmping i viatges “motxilers”. ATTA defineix el turisme d’aventura com el viatge que inclou almenys dos dels següents tres elements: activitat física, entorn natural i immersió cultural.
ATTA acaba de publicar un estudi anomenat “North American Adventure Travelers: Seeking Personal Growth, New Destinations, and Immersive Culture”, on s’analitzen com les activitats i destins preferits d’aquests viatgers han anat canviant al llarg de la última dècada. Aquest estudi prové de les investigacions realitzades per dos doctors de la East Carolina University, a partir d’una enquesta en la que s’han obtingut més de 8.000 respostes de viatgers dels Estats Units.
En relació al tipus d’activitat preferida per realitzar durant les vacances, el senderisme es troba en la primera posició, seguit del caiac, el ràfting, l’escalada, la BTT o el submarinisme. Quant al perfil dels viatgers, els enquestats es consideren a si mateixos amables, organitzats i imaginatius. Els interessa el contacte amb les comunitats locals, la cerca del seu creixement personal i noves experiències, i aposten per un estil de vida saludable. Es pot trobar més informació sobre aquest estudi clicant aquí.
El passat 21 de setembre Inma Ballbé de DCB Turisme va participar en un workshop promogut per l’Agència Catalana de Turisme amb 11 operadors dels Estats Units i Canadà. Vam tenir l’oportunitat de presentar-los propostes turístiques del Baix Ebre-Terres de l’Ebre, on s’ha treballat amb les empreses en la realització d’un dossier professional que incorpora més de 70 productes turístics. L’acollida i el feedback per part dels operadors va ser molt positiu, valorant la multitud d’activitats que es poden realitzar en un mateix territori.
Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme