En algunes sessions amb agents turístics durant les últimes setmanes, ens ha donat la impressió que, per alguns d’ells, els que consideraven com els clients més interessants fins el 2019, han deixat de ser-ho d’un dia per l’altre.
Estem parlant dels sèniors i més concretament dels baby boomers europeus (és a dir la població nascuda entre aprox. 1945 i 1960). CBI i altres informes publicats els darrers mesos afirmen que continuaran sent un dels segments de demanda més importants pels destins turístics, amb un interès posat en un espectre molt ampli d’activitats.
Entre d’altres arguments, recorden que el 2025, un 20% de tota la població europea es trobarà en aquesta franja d’edat que es caracteritza per tenir més temps disponible, més capacitat econòmica i moltes ganes de viatjar en diferents èpoques de l’any i no només en els mesos punta.
Què volen fer els baby boomers durant els viatges? Com ja coneixíem: gaudir de noves experiències i fer vacances actives, entenent sota aquest concepte tant visites als llocs més reconeguts com la possibilitat d’aproximar-se a noves cultures.
Tal com passava abans de la pandèmia, els principals mercats d’origen d’aquest segment de viatgers és Alemanya, el Regne Unit i Holanda. Segurament el flux de viatges serà encara baix durant el 2021 però és important que els operadors turístics i les empreses aprofitin aquest temps i centrin els seus esforços a
desenvolupar nous productes adreçats a aquest segment de mercat.
Aquesta recomanació la veiem molt vinculada a una altra afirmació feta pels experts d’Euromonitor el passat estiu: Un 76% dels consumidors s’espera que estiguin més conscienciats en temes de sostenibilitat després de la Covid-19… però en canvi, fins a un 42% de les empreses posposaran desenvolupar nous productes sostenibles.
Estem segurs que en aquests moments demanar innovació i desenvolupament de producte a les empreses pot ser feixuc, però val la pena intentar-ho per ressorgir amb noves idees engrescadores.
Article: DECABA Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme