Segons una investigació realitzada per la Direction Générale des Entreprises del Govern de França l’estiu del 2017, el turisme en autocaravana ha experimentat un creixement notable des dels anys 90. Evidentment, aquest fenomen no només ha tingut lloc a França: a dia d’avui, més d’1,8 milions d’autocaravanes circulen per tot Europa. Per tal d’aprofundir en aquesta pràctica cada vegada més habitual, la DGE i el sindicat de vehicles de lleure UNI VDL s’han associat per dur a terme una investigació sobre les autocaravanes franceses i estrangeres entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2017.

Els resultats que se n’han derivat són interessants. En primer lloc, han demostrat que la majoria d’autocaravanes que visiten França són franceses (54%) i la resta, per bé que estrangeres (46%), pertanyen en un 99% a la Unió Europea. Aquest tipus de turisme genera un impacte important a nivell local tot i que el pressupost diari no sol sobrepassar els 60€ de mitjana.

  1. Situació de les autocaravanes a França

Sense deixar de banda els francesos, el fet que les autocaravanes amb matrícula estrangera siguin abundants a França demostra que a Europa existeix una tendència a l’alça envers aquest tipus de turisme sobre quatre rodes. Així, al rànquing hi trobem: Alemanya (24%), Bèlgica (16%) i Anglaterra (15%), seguits de Dinamarca (15%), Itàlia (14%), Espanya (8%) i Suïssa (4%). Pel que fa a la manera de viatjar, la preferència és fer-ho en parella (67%), seguit de “amb familia” (27%); en canvi segons aquesta enquesta, conèixer França amb amics o sol no és tan comú. Més de la meitat dels autocaravanistes té més de 60 anys, així que no és estrany que la majoria estiguin jubilats.

  1. Característiques de l’estada a França

La durada mitjana entre francesos i estrangers és de 20,9 dies i les motivacions del viatge solen estar relacionades amb la reputació dels llocs turístics, la facilitat d’accés i l’experiència global de fer aquestes ruta per carretera. La majoria de caravanes que circulen són pròpies (88%) i la durada mitjana de l’estada (22 dies) sol ser més llarga en comparació amb els que la lloguen (11 dies). Pel que fa al lleure, els clients d’autocaravana mostren especial interès per les activitats culturals i patrimonials i l’oci actiu passa a ser la segona activitat més popular, amb especial predilecció pel senderisme (57%), el cicloturisme (49%) i les activitats aquàtiques (45%). Els mesos preferits per viatjar en autocaravana són juliol i agost, tot i que els jubilats solen preferir els mesos de juny i setembre, fet que ajuda a la desestacionalització dels destins turístics. Un cop s’arriba al destí, el 73% dels autocaravanistes confessen fer com a mínim una visita a l’oficina de turisme.

  1. Les preferències dels autocaravanistes

Tant per canviar l’oli, per proveir-se de gasolina o bé per aparcar de nit, els autocaravanistes opten per una zona d’estacionament amb àrea de serveis; ara bé, si s’ha d’aparcar de dia prefereixen un aparcament o un pàrquing públic –ja sigui de ciutat o d’un lloc turístic. Cal destacar que el 46% dels autocaravanistes estrangers declaren anar d’1 a 3 vegades per setmana a menjar fora i tan sols un 7% va cada dia a un restaurant; per motius pràctics, els resulta més senzill fer la compra a un supermercat.

  1. Predomina la satisfacció general malgrat alguns aspectes de vigilància

La relació qualitat-preu dels autocaravanistes interrogats és molt bona: un 73% estan satisfets o molt satisfets amb les seves experiències turístiques. França destaca respecte altres destins pel traçat de les rutes, la qualitat del pàrquing i la xarxa i infraestructures de les àrees de servei. Pel que fa a millores, es podria corregir l’acollida i la informació que reben els autocaravanistes. No obstant això, França sempre ha estat un destí privilegiat pels usuaris de càmping-cars estrangers.

  1. Zoom als mercats més importants dels autocaravanistes que viatgen a França

En general, el perfil dels autocaravanistes europeus és bastant similar –l’edat mitjana oscil·la entre els 55 i els 60 anys, predomina el viatge en parella i solen ser propietaris del vehicle que condueixen. Tanmateix, la durada de les estades sí que canvia en funció de la nacionalitat: els italians viatgen durant una mitjana d’11,2 dies mentre que els francesos gairebé el doble. Bèlgica, Alemanya, Anglaterra i Itàlia també coincideixen amb les activitats que més valoren per fer a la destinació, que són patrimoni i territori.

 

 

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top