França analitza les propostes d’estades de ciclisme al país que ofereixen els tour operadors francesos i estrangers, per conèixer els motius de l’èxit d’alguns dels itineraris i rutes més conegudes i la tipologia dels clients.

L’estudi ha estat liderat pel Ministeri d’Economia, Finances i Indústria del país veí en el marc d’una actuació conjunta de suport al desenvolupament del turisme de bicicleta, en la qual les accions es centren en:

• Promoció/comunicació del destí

• Creació d’una marca de qualitat per als prestataris de serveis als ciclistes

• Harmonització de la senyalització i numeració dels itineraris

• Desenvolupament de nous itineraris interregionals

• Millora del coneixement del mercat i avaluació.

La metodologia de l’estudi s’ha centrat en l’anàlisi de la programació dels operadors durant els anys 2010 i 2011, la qual cosa ha permès veure com, malgrat que la major part de les propostes es centren en 5 zones, es va estenent l’interès cap a d’altres zones del país.

Es destaca el creixement de productes “mixtes”, com ara ciclisme/gastronomia o ciclisme/vaixell, i es conclou que aproximadament el 80% de les ofertes corresponen a estades de “descoberta” amb distàncies de 40 a 60 kms. per dia amb moltes visites al territori, entre les quals en destaquen les visites a les zones vitícoles.

També a mida que van creixent les infraestructures ciclables segures, augmenten les propostes de vacances per a famílies, principalment adreçades al mercat francès i holandès.

La despesa diaria per dia s’estima entre 100 i 200 euros durant l’estada

DCB Turisme i Desenvolupament Local utilitza una metodologia molt semblant per analitzar els productes de senderisme i altres activitats de turisme actiu i de natura de 6 paísos europeus per a diversos projectes en què ha col.laborat. Entre d’altres, projectes per Itinerànnia (www.itinerannia.net), xarxa de senders de més de 2.500 kms. que recorren les comarques de Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, i de suport a la creació de productes al Montsià, Pallars Jussà i Ribera d’Ebre.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Scroll to Top