7f0b9edf04c7542af3c798bd172a5672

El turisme en bicicleta és un dels principals sectors en creixement, tal com demostren diversos estudis que estan apareixent últimament, alguns dels quals ja han estat tractats en el nostre blog.

http://www.decaba.com/cicloturisme-a-franca/

http://www.decaba.com/oportunitats-del-turisme-de-bicicleta-a-alemanya/

Aquesta vegada parlem d’un estudi promogut pel Parlament Europeu, que indica que aquesta activitat genera 44 mil milions d’euros cada any a tot Europa. Aquí trobareu més informació i l’enllaç per descarregar-vos aquest estudi:

http://www.ecf.com/news/cycling-tourism-europes-44-billion-euro-gold-mine/

Un altre estudi interessant sobre aquest fenomen és “Rutes ciclables i vies verdes a França i a l’estranger: metodologia i factors d’èxit”, realitzat pel Departament de Regions Ciclables i publicat a l’octubre de 2012.

http://www.veilleinfotourisme.fr/comites-d-itineraires-veloroutes-et-voies-vertes-en-france-et-a-l-etranger-methodologie-et-facteurs-de-succes-96656.kjsp

L’anàlisi fet a través d’enquestes s’ha concentrat en 11 itineraris, analitzant 6 aspectes principals de cada un dels itineraris i fent un resum de punts forts i febles.

•Organització i gestió

•Comitè de seguiment

•Infraestructura i senyalització

•Serveis

•Màrqueting i comunicació

•Avaluació

Ens sembla que les recomanacions que es presenten en aquest estudi resulten de molt interès no només per iniciatives vinculades al cicloturisme sinó per a qualsevol projecte públic-privat i de cooperació entre territoris, vinculat al lleure i les activitats a la natura.

montgri

amicale-des-echanges-cyclotouristiques

4 Responses to Nous estudis sobre Cicloturisme a Europa

  1. Excelente artículo con estudios que dan cuenta de la importancia del turismo en bicicleta hoy día. Informes que no deben faltar al momento de diagramar viajes interesantes en bicicleta por las compañías que los ofrecen, como nosotros en http://www.tripsite.com/es/bike-boat/ Saludos.

  2. Gràcies per promoure aquesta gran oportunitat que tenim davant nostre.
    Des del Consorci de les Vies Verdes de Girona hi creiem fermament i tot i l’èxit de les rutes que conformen les viesverdes.cat no ens hem aturat i estem treballant en el projecte transfronterer que crearà la Ruta Pirinexus, la ruta circular de cicloturisme més gran del Sud d’Europa. No cal dir-vios que esteu convidats a partir del 2013 a pedalar pel paradís del Pirineu a la Costa Brava.

Scroll to Top