El 4 de juliol ens vam fer ressò en el nostre facebook de l’article “10 arguments per vendre circuits en bicicleta”.  El tema no és sorprenent, hem parlat sovint del creixement de les vacances actives i molt especialment del senderisme i el cicloturisme però el què sí sorprèn és on es publica: la revista francesa Tourmag.com adreçada a les agències de viatges, aquestes agències que cada vegada tenen menys protagonisme quan es tracta de comprar bitllets i vacances i que en canvi estan trobant noves sortides, gràcies a les possibilitats que els ofereixen les noves tecnologies.

I quins són els arguments que els agents de viatges haurien de tenir en compte? I per extensió, tots els què d’una manera o altra volem fer arribar les nostres ofertes singulars al mercat “global”.

  1. Cicloturisme. Es tracta de productes adaptats per a tota la família, des de nadons fins adolescents.
  2. Ofertes per a tots els nivells, fins i tot ben relaxants. 2 o 3 hores pedalant per gaudir del paisatge i dels atractius turístics o amb bicicletes elèctriques.
  3. També per als més esportius: BTT, carretera, … les agències també poden organitzar estades per a clubs locals amb tot inclòs.
  4. El cicloturisme és una bona forma per descobrir noves regions, combinant amb visites culturals, gaudint de la gastronomia, ..
  5. Europa és una destinació segura i França ocupa el primer lloc en l’atracció de cicloturistes itinerants.  Hi ha projectes ben interessants com el del Loira en bicicleta o les rutes transeuropees Eurovelo.
  6. Oblidem-nos dels problemes mecànics.  Les bicicletes porten un  petit kit de reparació i en les rutes organitzades, es disposa d’un telèfon de suport i una relació de tallers a proximitat.
  7. I què passa si plou o fa mal temps? Hi ha alternatives molt variades, des de fer visites culturals fins participar en algun taller d’artesania. I si el mal temps continua, es poden contractar transfers per fer el desplaçament fins la propera etapa.
  8. I amb les maletes? Aquest és un tema ja resolt en les ofertes de senderisme i cicloturisme itinerants. Els responsables organitzen el trasllat dels equipatges d’un allotjament al següent.
  9. Per allotjar-se s’ofereix als cicloturistes tot tipus d’establiments. Des de bed&breakfast fins estades en grans hotels de la cadena Relais &  Châteaux, la gamma és immensa. Tots ells compten amb llocs específics per guardar i tenir cura de les bicicletes i es dóna informació de les rutes dels voltants a més del patrimoni i gastronomia locals.
  10. Finalment, recordar que ja hi ha especialistes que han fet del cicloturisme el seu producte estrella i poden recomanar els itineraris més adequats.

L’article es complementa amb petites entrevistes a operadors que estan actuant a França, amb productes destinats a clients finals però també B2B.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top