Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Collegats i Boumort es troben en una zona de mitja muntanya que comparteixen les comarques del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, al Pirineu català. És un territori tradicionalment desconegut des del punt de vista turístic però amb un alt potencial de desenvolupament futur. Format per paisatges espectaculars imolt diversos, des de l’escarpat Congost de Collegats als prats verds i boscos frondosos de les Serres del Boumort i de Carreu, les Roques Roies en són la seva “cara visible”.

Forma part de l’àmbit del Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que acaba de rebre la certificació de la UNESCO aquest mes d’abril de 2018.

Els espais naturals protegits de Collegats i Boumort són idonis per a la pràctica de diferents activitats de turisme actiu i de natura. És un espai privilegiat per a l’observació de fauna, ja que és l’únic lloc d’Europa on nidifiquen les quatre espècies de voltors del continent: aufrany, trencalòs, voltor negre i voltor comú. A més, la gran població de cérvols de la Reserva Nacional de Caça de Boumort ens ofereix, a principis de tardor, el gran espectacle de la Brama, que cada any atreu més visitants.

La zona ofereix moltes possibilitats per la pràctica del turisme actiu. L’escalada i el descens de barrancs són els esports reis del congost, així com el ràfting i el caiac. Però en aquest blog volem donar protagonisme a les rutes de senderisme i les de BTT que s’han anat creant i estructurant els últims anys, amb la recuperació de la xarxa de camins de ferradura. Algunes de les propostes es poden trobar a l’aplicació Natura Local.

L’Institut de la Pobla de Segur disposa d’una oferta educativa de cicles formatius orientats a formar a futurs professionals d’aquestes activitats, des de guies de mitja muntanya, esquí, escalada, a espeleologia o piragüisme.  A més, la cultura, les tradicions, la història i les llegendes també representen elements atractius per a la seva descoberta, amb alguns elements emblemàtics com la Diada dels Raiers, les Falles o les llegendes dels éssers màgics que aquí anomenen Minairons.

Per tot això, l’Ajuntament de la Pobla de Segur amb els altres ajuntaments de la zona, han impulsat durant els últims anys tota una sèrie d’iniciatives per consolidar el turisme a la zona. Destaquen la creació del catàleg d’experiències turístiques “Què pots viure a Collegats i Boumort?” que recull una seixantena de propostes d’empreses locals per descobrir el territori  de Collegats i Boumort. També hi ha disponible el Manual d’acollida i presentació del territori, que dóna a conèixer els valors de l’espai i les diferents maneres de gaudir-ne.

També el 2017 es va organitzar una jornada professional per donar a conèixer les experiències que es poden viure a la zona i impulsar el treball en xarxa. Aquest és el video de resum de la jornada:

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top