Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

turismeEl dia 3 de juny es celebra el Dia Mundial del Turisme Responsable. Per això, volem donar especial importància a aquesta tendència que vetlla per minimitzar els impactes negatius mediambientals, econòmics i socials.

El concepte de turisme responsable es defineix a la Ciutat del Cap al 2002 juntament amb la Reunió Mundial a Johannesburg sobre el Desenvolupament Sostenible, amb el lema de  “Millors llocs per viure-hi, millors llocs per visitar“. Aquesta definició, és coneguda amb el nom de Declaració de Ciutat del Cap i actualment és acceptada i adoptada pel Dia Mundial del Turisme Responsable que es celebra cada any al World Travel Market a Londres.

El turisme responsable, requereix que tots els actors implicats en el turisme, és a dir operadors, hotelers, governs, ciutadans locals i turistes prenguin la responsabilitat que els pertoca i adoptin mesures per fer del turisme una activitat més sostenible.

És important tenir en compte que els problemes i les prioritats varien segons el destí. Per tant, cal que les solucions responguin a les particularitats de cada un d’ells. El turisme responsable destaca reconeix la diversitat dels territoris i, tot i que les experiències de diferents indrets poden ser un exemple d’actuació, busca solucions locals que satisfacin a les necessitats de tots els implicats. Un dels objectius del turisme responsable és establir models de desenvolupament turístic sostenible específics per a cada destí per tal que les comunitats locals tinguis el dret a decidir sobre el seu propi territori.

A més també actua per denunciar els impactes negatius que produeix el turisme a les comunitats i per fer arribar una imatge real als turistes del lloc que visiten donant així un valor de responsabilitat.

Millorar la qualitat de vida dels residents locals, generar majors beneficis, difondre la importància d’actuar per afavorir les condicions mediambientals de les comunitats i expandir valors com el respecte i la responsabilitat són alguns dels objectius clau dels turisme responsable.

Entre tots, podem fer possible un tipus de turisme que eviti els impactes negatius població local i al propi visitant.

L’any 2009 es va fer un article a la web de DCB parlant sobre el turisme responsable, cliqueu al següent link per accedir-hi: http://www.decaba.com/turisme-responsableturismo-responsableresponsible-tourism/

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top