Els passats dies 20 i 21 de novembre Ignasi Capellà de DCB Turisme i Desenvolupament Local va assistir al Digital Tourism Innovation Campus, celebrat al Mobile World Centre de Barcelona. Es tracta del principal esdeveniment del Digital Tourism Think Tank i consisteix en un dels principals esdeveniments mundials d’intercanvi d’experiències en matèria de màrqueting turístic digital entre organismes de promoció i desenvolupament turístic a nivell nacional, regional o de ciutats. En aquest esdeveniment es van presentar les noves tendències i innovacions pel que fa a l’aplicació de les noves tecnologies al màrqueting i el desenvolupament turístic, amb experiències i casos pràctics de tot el món.

Logo

Alguns dels ponents més destacats del Digital Tourism Innovation Campus van ser:

Pedro Ortún, director de turisme a la Direcció General de Industria i Empresa de la Comissió Europea.

Miguel Gallego, director de comunicació, màrqueting i relacions públiques de la European Travel Commission;

Miquel Alabern, director de màrqueting de la Agència Catalana de Turisme

Tine Thygesen, CEO de Everplaces (empresa creadora de aplicacions de viatges pròpies i per a organismes de promoció turística nacionals, com el d’Alemanya) i assessora de la Comissió Europea en polítiques adreçades a emprenedors i negocis vinculats a les noves tecnologies;

Helena Egan, directora de relacions amb la industria de Tripadvisor;

Stephen Shaw cofundador i director creatiu de l’empresa de realitat augmentada Blippar;

Sandro Cuzzolin, director de desenvolupament de negocis a Europa de Amadeus.

B23-_KTCIAA6Uq5

A part d’aquests ponents, també hi va haver presentacions i experiències de bones pràctiques d’organismes de promoció turística de diversos països del món com Àustria, Alemanya, Finlàndia o Noruega, i regions i ciutats com Göteborg, Estocolm, Oslo, Laponia, Ljubljana, Nantes o Ciutat del Cap.

Algunes experiències destacables presentades al congrés van ser les creacions de realitat augmentada aplicades al fulletons de promoció turística presentades per Blippar, on a través de codis escanejats amb la seva aplicació per mòbils apareixen peces d’informació complementaries, com vídeos, fotos i altres recursos.

Algunes conclusions de les jornades van ser la popularització dels sistemes de pagament a través dels mòbils, que han tingut un gran impacte en països en desenvolupament de l’Àfrica i Àsia i que s’espera que l’any 2015 es popularitzin a Europa sense necessitat d’utilitzar codis i sistemes de seguretat molt complexes. També continuarà la tendència de sorgiment de noves aplicacions per mòbils que tindran funcions molt específiques, i augmentarà el temps que els usuaris dediquen a les aplicacions mòbils. Es mantindrà i consolidarà l’ús de mòbils i aplicacions en totes les fases dels viatges, per tant caldrà que els destins vagin incorporant-les com a eines de promoció turística però que a més realitzin funcions específiques diferents a les de les webs.

Els viatgers continuaran essent éssers molt informats i connectats permanentment, compartint les seves experiències i fotos de viatges a través d’Internet, i augmentarà el nombre de viatgers que valorarà ser atesos 100% a través de l’entorn digital.

També serà l’any que es popularitzarà l’ús de les “wearable tecnologies” com les Google Glass, que ja han començat a ser utilitzades per aerolínies internacionals com Virgin Atlantic i pels aeroports de Copenhagen i Edinburgh. Continuarà la tendència dels viatgers de connectar-se amb les persones locals per viure experiències autèntiques. I per últim, es va posar de manifest la consolidació de les tècniques de storytelling com els millors formats per fer promoció turística, incorporant continguts secrets i exclusius perquè els usuaris s’identifiquin i es sentin protagonistes especials de les histories.

En el marc d’aquest congrés es va presentar la nova web de Visit Europe , amb un disseny molt net, navegació intuïtiva i centrada en l’usuari i els diferents tipus d’experiències temàtiques que poden viure si visiten Europa.

Logo BCN

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top