La bicicleta elèctrica també s’incorpora amb molta força a les propostes dels operadors de turisme actiu europeus i americans.

És una tendència a l’alça els últims anys degut a l’ús quotidià d’aquesta modalitat de bicicleta que en el cas de les vacances, permet fer recorreguts de més distància per a públics menys preparats físicament o que volen gaudir tranquil·lament del trajecte.

Ho vam poder comprovar a la principal fira de cicloturisme europea  Fiets en Wandelbeurs el mes de febrer passat, amb un circuit tancat en què es podien provar diferents models de més de 20 fabricants diferents.

 

e-bike tourism

 

Ara ens ha arribat la newsletter de Grand Angle, sota el títol Mes vacances à vélo électrique.  Com ho presenten?  La bicicleta elèctrica és màgica!  Aneu en bici i de sobte, sou boníssims!  Una mica d’esforç a les pujades però sense patir, només heu de gaudir del paisatge i de la camaraderia d’un viatge en bicicleta.

I acompanyat d’exemples de viatges amb comentaris dels usuaris:

“quan fa massa calor és ideal; si vas amb nens no pateixes; aquesta vegada he tingut temps de visitar-ho tot; anant en colla no hem hagut de tenir en compte les condicions físiques de uns i altres…”

Actualment, tota la programació de Grand Angle  ja es pot fer en bicicleta elèctrica. Grand Angle és un operador independent amb la seu en el Parc Natural Regional du Vercors, certificat amb la Carta Europea del Turisme Sostenible i associat al grup Agir pour un Tourisme Responsable. Malgrat que treballa principalment a França, programa també en molts destins de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol.

Moltes empreses locals estan ja incorporant bicicletes elèctriques per oferir als seus clients, ja siguin individuals o a través d’operadors, però segurament caldrà fer-hi una aposta més decidida en inversions i també en comunicació durant els propers anys.

Algunes empreses que coneixem al nostre territori que aposten per aquesta modalitat són Burricleta, Bicicarril, Deltacleta, Esgambi i Estació de Benifallet …. en coneixeu algunes més?

 

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

2 Responses to E-bike a les propostes dels operadors de turisme actiu

  1. Hola Maria Carme. Disculpa que ens va passar per alt el teu comentari. No se si el públic a qui ens adrecem pot donar rsposta a la teva demanda. A Catalunya i a l’estat espanyol, la bici elèctrica encara és minoritària -jaho saps- i no coneixem grups a nivell local que facin sortides, com sí es fa habitualment en grups de bici tradicional i a peu. Si n’has trobat,ens agradaria incorporar una nota en el blog o xarxes socials i fer-ne difusió, citant-te, és clar.
    Moltes gràcies i disculpa de nou

  2. maria carme diu:

    Tinc una bici elèctrica que utilitzo a diari, m.agradaria trovar gent que fes sortides un dia a la setmana o més.

Scroll to Top