Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

L’assignatura pendent de moltes destinacions és la de respondre a la pregunta: I si no hi anemdibujo amb cotxe, com hi anem? L’ecomobilitat és un concepte molt poc usat, sovint per falta d’actuacions, i en cas que aquestes es realitzin, la manca de promoció i comunicació les deixa en segon terme.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, representat per Josep Capellà com a membre del Consell d’Administració, té un gran interès en aquest tema, i no va voler deixar passar l’oportunitat d’assistir al congrés  Ecomobilité touristique et de loisirs vers les espaces ruraux. Une opportunité pour les territoires, celebrat a París el 9 de febrer.

La sessió va ser organitzada per RGSF (Réseau des Grands Sites de France)  conjuntament amb el Réseau Rural Français (equivalent a la nostra Red Rural Nacional), i va ser una aposta clara per la millora de la qualitat de vida i les oportunitats econòmiques de les zones rurals. Les ponències realitzades es poden descarregar a www.rezotour.com/pg/groups/810019/ecomobilite-touristique-et-de-loisirs/, previ registre.

El seminari reflexionava sobre les oportunitats que significa apostar per l’ecomobilitat, tenint en compte que en les grans ciutats, per exemple a París, 1 de 4 unitats familiars no disposa de cotxe propi pels inconvenients que representa i molt sovint, per la voluntat de viure de forma més sostenible.

D’entre les bones pràctiques que es van destacar, hi ha el treball que està realitzant la regió del Languedoc-Roussillon per fomentar l’ús del tren a les zones del Pirineu, també el de promocionar l’accés a les platges des de les ciutats. També es va fer èmfasi en accions per promocionar esdeveniments culturals, esportius, de petit format o l’opció de tren i cotxe compartit, adreçat principalment a viatges de negocis.

L’aposta de la Costa Brava és seguir de prop aquests accions, per tal de poder trobar noves oportunitats d’atracció, tenint en compte els beneficis per als propis habitants i ajudant a reduir l’impacte dels vehicles privats en el medi ambient.

One Response to L’ecomobilitat als espais rurals

Scroll to Top