Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

El passat 11 de novembre es van atorgar els premis EDEN (European Destinations of Excellence)  que enguany van premiar els millors destins de Turisme Accessible, és a dir, que promouen l’accés a les persones amb necessitats especials i a la gent gran.

EDEN és una iniciativa de la Comissió Europea que es va posar en marxa el 2006 per  premiar models de desenvolupament econòmic sostenible (social, cultural i mediambientalment) en destinacions emergents i donar suport a la creació d’una xarxa que es converteixi en una plataforma d’intercanvi de bones pràctiques.

Cada any s’obre una convocatòria a l’entorn d’una temàtica diferent i es premia un destí turístic d’excel·lència de cada país europeu participant.

Els eixos centrals de les convocatòries i les destinacions seleccionades de l’estat espanyol han estat:

  • 2007 – Turisme rural. Destins pilot, l’estat espanyol no hi va estar present.
  • 2008 – Turisme i patrimoni intangible.  Sierra de las Nieves.
  • 2009 – Turisme i espais naturals protegits.  Delta de l’Ebre.
  • 2010 – Turisme aquàtic.  A Guarda, a l’estuari del riu Miño.
  • 2011 – Turisme i regeneració d’espais emblemàtics. Ecoparc Trasmiera (Cantàbria).
  • 2012 –  la convocatòria va anar adreçada a la promoció de destinacions EDEN.
  • 2013 – Turisme accessible. Sierra de Guara.

Foto extreta de www.aragon.es

En el cas de l’Estat espanyol, s’ha premiat la Sierra y Cañones de Guara (Aragó) gràcies al Pla Integral d’Accessibilitat que va realitzar el Parc Natural per tal d’adaptar i fer accessibles les infraestructures del parc malgrat la seva orografia, amb canyons estrets i profunds barrancs on els rius flueixen formant cascades, coves, etc. En el Pla iniciat el 2006, han participat administracions, associacions d’empresaris i del teixit social, etc.

La Sierra de Guara és des de fa anys, un dels destins més reconeguts a nivell europeu pel que fa a turisme de natura: senderisme, barranquisme, BTT, ecoturisme, … amb molts operadors especialitzats programant estades a la zona.

Foto extreta de www.facebook.com/pages/Sierra-de-Guara

Foto extreta de http://ec.europa.eu

Xavier Lechien, president de l’Associació de la xarxa EDEN creu que “Els gestors turístics i els representants polítics han de saber  llegir un missatge important entre línies: el turisme accessible ha de ser una prioritat, no només pel bé dels turistes, sinó també per la sostenibilitat a llarg termini del sector”.

Antti Peltomäki, de la Direcció General de Empresa i Indústria de la Comunitat Europea també va declarar que “Un dels sector turístics europeus que encara es manté sense explotar és el turisme accessible per a la tercera edat i per gent amb necessitats especials”.

Si voleu conèixer quins han estat els guanyadors d’altres països, els trobareu clicant aquí

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top