Flash Eurobarometer ha encarregat per segon any consecutiu la realització d’una enquesta als ciutadans europeus per conèixer com van ser les seves vacances el 2009 i quina és la seva previsió per al 2010.  Els 27.000 qüestionaris a ciutadans de 27 països del 2009 s’han ampliat fins a 30.000 incloent resultats de Noruega, Islàndia, Croàcia, Macedònia i Turquia.

Els resultats mostren encara una indecisió per part dels consumidors per el tipus de vacances que faran però ha disminuït del 33 al 21% el percentatge dels que saben segur que no viatjaran.  Quant a destinacions, fins a un 32% pensen fer les vacances al propi país.

Es manté el creixement d’algunes de les tendències  que ja apareixien en l’enquesta de l’any 2009. Per exemple, el fet que el “environment” (paisatge, entorn) és el primer factor que influencia l’elecció del destí de vacances: augmenta del 31 al 32% de mitjana, i en el cas d’Alemanya es manté en el 53%.  També augmenta 1 punt el patrimoni cultural (24 a 25%) i les activitats “entertainment” (del 15 al 16%).

Pel que fa a les fonts d’informació que s’utilitzen quan es preparen les vacances, continua en primer lloc “recomanacions de familiars i amics” (per a un 59% és el primer o el segon factor principal), seguit de “internet” que augmenta de 38 a 42% i el tercer lloc l’ocupa “experiència pròpia” que es manté en un 31%.

L’estat espanyol continua sent la destinació líder per a les vacances principals: un 8,3% del total d’enquestats (exclosos els residents a Espanya) tenen previst fer-hi una estada el 2010.

L’informe es completa amb taules que mostren les respostes de forma individual per a cada un dels països. Survey on the attitudes of Europeans towards tourism 2010

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top