Els esports extrems, el nou mannà de les destinacions de muntanya

Els esports extrems de muntanya s’estan convertint, durant els últims anys, en un segment de negoci molt important pels destins de muntanya de tot Europa complementant la oferta de les estacions d’esquí.

Transalpine Run, trail running, Oberstdorf (GER) - Latsch (ITA)

Segons un article al web de Les Echos, a França hi ha uns 450.000 “tràilers” o participants amateurs de curses de muntanya. Això està generant el sorgiment i consolidació d’un model de negoci basat en les curses de muntanya, que tenen un impacte econòmic molt considerable, i dels serveis complementaris i paral·lels a aquests esdeveniments . Una de les curses de muntanya més mítiques del calendari internacional és la Ultra Trail del Montblanc, a Suïssa, que té una durada de 3 dies i congrega esportistes de tot el món. Es calcula que aquest esdeveniment compta amb uns 7.500 participants, i que l’impacte econòmic de la cursa va ser de 4,7 milions d’euros l’any 2011.

Ultratail Montblanc 2

En aquesta línia cal recordar l’evolució que està tinguent la nova marca de destinacions especialitzades amb el Trail Running que s’està desenvolupant a França sota el nom de Station Trail i de la qual ja en vam parlar en un article anterior del blog. Cliqueu aquí si voleu accedir-hi.

El perfil dels participants d’aquests esdeveniments és el de joves (tot i que cada vegada hi ha més participants d’edats més avançades) amb una capacitat de consum important i que busquen material esportiu de 1a qualitat, pel qual les marques de material esportiu (com Salomon, Quechua, Aigle, Eider,…) realitzen diferents tipus d’activitats de promoció per atreure aquests consumidors. El mercat de l’esport “outdoor” es xifra en uns 16,3 milions d’euros, amb una mijtana de creixement anual del 3% i un alt potencial de desenvolupament a Europa, els Estats Units i Àsia.

Les curses de muntanya són els esdeveniments més multitudinaris que es celebren a les muntanyes juntament amb les curses de bicicleta BTT. Aquesta modalitat que es va introduir a Europa als anys 80 compta actualment amb uns 2,5 milions de practicants només a França. La Federació Francesa de Ciclisme ha realitat un gran esforç de promoció de la BTT, havent establert uns 160 centres dedicats a aquesta disciplina a tot el territori de l’Estat, condicionant més de 60.000 quilòmetres d’itineraris ciclables i augmentant cada any el nombre de llicències. A més, hi ha tota una altre sèrie de disciplines esportives que són menys populars però que també tenen el seu reconeixement i importància, com el vol, el parapent, el paracaigudisme, el rafting, el barranquisme o l’escalada. A Grenoble, unes 100.000 persones participen a la copa Icaria de vol lliure que es celebra a finals de setembre, mentre que altres destins realitzen tota una sèrie d’activitats paral•leles per atreure participants d’altres esports a l’aire lliure.

BTT

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top