Estratègia per a la valorització dels recursos territorials de l’Empordà

Divendres 5 de març es va presentar públicament a Torroella de Montgrí www.museudelamediterrania.org el treball realitzat al llarg de l’any 2009 per DCB Turisme i Desenvolupament Local, conjuntament amb les Àrees de Turisme dels Consells Comarcals de l’Alt Empordà www.empordaturisme.com  i Baix Empordà www.baixemporda-costabrava.org .  L’acte va comptar amb l’assistència del Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta, els Presidents dels Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà –Consol Cantenys i Ricard Herrero respectivament- i l’Alcalde de Torroella de Montgrí – Josep Maria Rufí-.

L’objecte ha estat definir una estratègia de treball conjunt de les dues comarques per posar en valor l’Empordà, en el context de la marca Costa Brava, com un espai de referència per a la descoberta del territori (turisme actiu) i per al gaudi  de tots els recursos, esdeveniments, centres d’interès, equipaments culturals, gastronomia, etc. que complementen i enriqueixen les activitats més tradicionals de sol i platja i de turisme residencial.

Les accions que es preveuen estan destinades a la creació de productes transversals, l’adaptació del territori, l’impuls a la qualitat turística i a reforçar les accions de comunicació i promoció, seleccionant els mercats de referència.

El treball de DCB s’ha completat amb una anàlisi de la presentació d’aquest tipus de productes en les planes web d’altres destinacions, en el lliurament d’una base de dades de més de 700 referències corresponents a agències, federacions i associacions i de mitjans de comunicació de 6 països europeus així com la presentació d’unes fitxes de cada un d’aquests països amb les principals dades de demanda turística i de turisme de natura.  Amb aquesta informació i el contingut d’un dossier de premsa-dossier tècnic que també s’ha preparat, es pot començar ben aviat a portar a terme accions de comunicació adreçades a aquests mercats.

Així mateix, s’han realitzat accions per treballar en xarxa amb altres destinacions de França, Regne Unit i Itàlia que permetin presentar projectes conjunts a programes europeus.

presentacio-pla-estrategic_web


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top