Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els europeus trien destins turístics propers -i majoritàriament Espanya- per a les vacances del 2011

La tercera onada d’enquestes sobre comportament vacacional del Eurobarometre, que es va iniciar el 2009 per copsar la previsió de vacances dels europeus davant els efectes de la crisi econòmica acaba de publicar-se a http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_328_en.pdf.

La fitxa tècnica correspon a 30.000 enquestes realitzades entre el 24 i 28 de febrer del 2011 en els països de la Unió Europea a més de Croàcia, Turquia, Macedònia, Noruega i Islàndia. En funció de la població, es van fer entre 500 i 2000 enquestes per cada país.

Espanya continua destacant entre els dos principals destins a l’estranger, entre els països tradicionalment emissors de turisme cap al nostre país. Es tracta de Bèlgica, França, Finlàndia, Suècia, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, Polònia, Alemanya o Noruega. En aquesta llista no figura Àustria, però sorprenentment tampoc Holanda.

QUALITAT DE L’ENTORN

Un dels aspectes que m’interessa destacar és el fet que la qualitat de l’entorn (entesa com atractivitat global) es considera com el factor que fa decidir el destí de les vacances per a un 32% dels enquestats.  Aquest percentatge augmenta al 34% per als que trien vacances de sol i platja i 38% per als que defineixen les seves vacances com de lleure/salut (recreation/wellness).

Aquest aspecte d’atractivitat de l’entorn adquireix una importància rellevant a Alemanya, on per a un 52% dels enquestats és considerat com un factor determinant. Sorprenentment, només ho és per al 12% dels enquestats a Holanda.

MITJÀ DE TRANSPORT

S’aprecia un descens en l’ús del cotxe privat per desplaçar-se als llocs de vacances tot i que continua sent el principal mitjà per a holandesos, francesos, belgues i alemanys (entre el 46 i el 52% de respostes en cada país).

Els desplaçaments en avió augmenten considerablement i entre els mercats tradicionalment emissors cap a Espanya, destaca Regne Unit amb un 60% de desplaçaments via aèria.

ORGANITZACIÓ DE LES VACANCES

L’organització individual de les vacances es manté com en anys anterior, al voltant del 57%. La compra de paquets tot-inclòs ha augmentat des del 10 al 13% els comprats per internet i es mantenen en un 10%, els comprats a agències de viatges tradicionals.

DESPESA DURANT LES VACANCES

Una de les preguntes es refereix a quines despeses reduiria per tal d’estalviar durant les vacances.  Els resultats són en primer lloc els tractaments de salut i bellesa i en segon lloc, les compres.  La despesa en bars i restaurants és citat per un 12% dels enquestats, un percentatge menor al del 2008, en què era del 16%.

FONTS D’INFORMACIÓ

La recomanació de familiars i amics continua essent, sense perdre posicions, el primer factor que determina l’elecció del destí de vacances, amb un 58% dels enquestats que ho citen com a primera o segona opció.

Trobem per darrera internet, que va pujant posicions respecte a les enquestes anteriors (45% ho citen com a primera o segona opció davant del 38% fa 2 anys) i en canvi, es redueix una mica, la resposta corresponent a experiències anteriors.

La publicació ens detalla quina és la distribució en cas de destinacions “tradicionals-ben conegudes” o destinacions “no tradicionals-emergents”.  En aquest cas, la recomanació de familiars i amics augmenta fins al 60% i l’experiència anterior, al 32%.

DESTINACIÓ 2011

Com avancem en el títol, Espanya continua essent un dels principals destins de vacances dels europeus i en moltsdels paísos enquestats, figura entre els 3 primers tenint en compte que el principal és majoritàriament, el propi país. Un 38% dels enquestats està planificant el seu viatge de vacances dins el propi país i un 20% dins els països de la Unió Europea.

Destinació de vacances dels europeus 2011

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top