Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Eurobarometre 2013 – Enquesta anual sobre comportament vacacional dels europeus 2013

Eurobarómetro 2013
Iniciativa iniciada l’any 2009 encarregada per la Direcció General de Indústria i Empresa de la Comissió Europea.

Les entrevistes s’han realitzat durant el mes de gener de 2013 a 30.628 residents dels 27 països de la Unió Europea a més de Croàcia, Turquia, Macedònia, Noruega, Islàndia, Sèrbia i Israel.

Alguns dels resultats més interessants són:

VACANCES 2012

L’Estat espanyol va ser el destí favorit de les sortides a l’estranger durant el 2012 (estada mínima de 4 nits) per a un 10% dels enquestats.

Si enlloc de les dades globals, analitzem les individualitzades per cada un dels països en què es va fer l’enquesta, els percentatges són més elevats per als principals països emissors cap al nostre país: França 12%, Holanda 14%, Regne Unit 19%, Alemanya 13%, Bèlgica 17%.

PREVISIÓ VACANCES 2013

Un 75% dels enquestats manifesten la seva intenció de fer vacances durant el 2013, tot i que un 34% manifesten que han hagut de modificar els plans per motius derivats de la crisi econòmica.

Pel que fa als principals països per desplaçar-se a l’estranger, l’estat espanyol puja fins al 13-14% com a destinació preferida per els enquestats d’Alemanya, França i Holanda… i fins al 22% per els del Regne Unit.

FACTORS DETERMINANTS PER REPETIR LES VACANCES EN UNA DESTINACIÓ

Aquesta pregunta, que es va reformular en l’edició del 2012, mostra com per a un 44% dels enquestats, les característiques naturals, incloent factors com el clima, són el factor determinant per decidir-se a tornar a triar una destinació de vacances.  El resultat específic d’aquesta pregunta corresponent als enquestats d’Alemanya i França, mostra un percentatge que puja al 48% o en el cas d’Holanda, fins al 55%.

Molt més lluny hi ha la qualitat de l’allotjament (31%), preus i atractius culturals/històrics (en ambdós casos un 26%) i la forma en què s’acull als visitants (22%).

FONTS D’INFORMACIÓ

La recomanació de familiars i amics continua essent el primer factor que determina l’elecció del destí de vacances, amb un 56% dels enquestats que ho citen entre les 3 primeres opcions.

Internet com a font d’informació va pujant posicions respecte a les enquestes anteriors (46%) i també augmenta una mica la resposta corresponent a la pròpia experiència anterior (34%).

ORGANITZACIÓ DE LES VACANCES

L‘organització individual de les vacances en què els serveis es reserven de forma separada baixa al 36%, una disminució del 13% respecte a l’any anterior.

En canvi pugen les reserves dels “paquets” fins al 33% (+10% sobre el 2012) i en el cas de paquets “tot inclòs” amb àpats i begudes, es mantenen al voltant del 25%.

En aquest enllaç podeu trobar l’Estudi de la Comissió al complert:

Enquesta anual sobre comportament vacacional dels europeus 2013

Artícle: DCB Turisme i Desenvolupament Local

One Response to Eurobarometre 2013 – Enquesta anual sobre comportament vacacional dels europeus 2013

Scroll to Top