Comisión Europea

Comisión Europea

La Comissió Europea, en col·laboració amb altres institucions, entre elles la Universitat de Surrey al Regne Unit, ha impulsat la creació d’un sistema turístic europeu basat en indicadors per avaluar la gestió sostenible dels destins.  Aquest sistema està dirigit a les autoritats locals i regionals, per incorporar la lògica de la sostenibilitat com a part fonamental de la gestió i organització dels destins.

El divendres 22 de febrer de 2013 Josep Capellà assistirà aBrusel·les a una conferència de presentació d’aquesta iniciativa. La conferència es titula “European tourism indicator system for sustainable management at destination level“. Està previst que s’explicarà en què consisteixen els indicadors, assessorar als assistents sobre com aplicar i implementar aquest sistema, donar a conèixer els projectes pilot que s’han desenvolupat a Europa (en destins EDENNecstour) y mantenir un debat i un intercanvi d’idees entre els assistents.

Pedro Ortún, Director de la Unitat de Turisme de la DG Indústria i Empresa de la Comissió Europea, donarà la benvinguda i realitzarà la clausura de la conferència. Peter Lane Apolónia Rodrigues , experts del Tourism Sustainable Group, organisme assessor d’aquesta Direcció General, seran alguns dels ponents en la conferència.

Aquest és el programa de la conferència “European tourism indicator system for sustainable management at destination level

Què és el TSG?

El Tourism Sustainability Group (TSG) és un grup d’experts  que aconsella a la Unitat de Turisme de la DG Indústria i Empresa de la Comissió Europea en matèria de sostenibilitat. Va ser creat el 2004 i està format per professionals de diferents àmbits (governs estatals, organitzacions internacionals, empreses turístiques, organitzacions mediambientals) amb experiència en turisme sostenible.

Peter Lane conèix bé el nostre país al haver liderat el projecte europeu RESTORE (Resort Regeneration Pilot Project) de finals dels anys 90, centrat en el desenvolupament i l’aplicació de plans de gestió local en zones turístiques. En aquest projecte van participar-hi 4 municipis de la Costa Brava, entre els quals Torroella de Montgrí-L’Estartit, així com la Universitat de Girona.

Artícle: DCB Turisme i Desenvolupament Local

One Response to Europa aposta per la sostenibilitat als destins turístics

Scroll to Top