Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Per tots aquelles zones i establiments que aposten pel senderisme i l’excursionisme, val la pena tenir en compte les diferents actuacions que es realitzen des de l’Associació Europea de Senderistes (en anglès, European Ramblers Association).

Fundada a Alemanya el 1969, a dia d’avui inclou més de 50 organitzacions excursionistes de 26 estats europeus, que comptabilitzen més de 5 milions de membres individuals, a més de Marroc i Israel, en qualitat d’observadors.

ERA logo

El 2004 es va crear una Fundació ERA per tal de donar suport a diferents iniciatives, com ara la creació i manteniment de senders de gran recorregut europeus (12 actualment) o la protecció del medi rural, del medi ambient i del patrimoni cultural europeu. Val la pena destacar la pàgina web amb qui linka la ERA i que conté 1735 rutes amb una descripció detallada, mapes, comentaris.

Mapa ERA

A l’estat espanyol hi ha la major part dels GR’s així com altres rutes. Molta informació l’aporten els visitants a la web i per tant seria bo que des de les destinacions/associacions es revisés els continguts. Per exemple, la referència al GR-99, el Camino Natural del Ebro està indicada en direcció riu amunt i només en un tram de 220 kms (fins a Zaragoza) quan la ruta té un recorregut de més de 900 kms des de Fontibre (Cantàbria) fins a la desembocadura.

ERA dona suport a lesEuropean Walking Festival, l’edició del 2015 tindrà lloc a Tenerife entre el 11 i el 14 de març. I també a a les EURORANDO, que es celebren cada 5 anys. El 2011 va tenir lloc a Almería, amb l’assistència de entre 4.000 i 5.000 participants de tot Europa, i la propera tindrà lloca a Suècia l’any 2016. Més informació clicant aquí.

Eurorando 2016

La FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña), la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i altres federacions excursionistes espanyoles en formen part. Algunes organitzacions turístiques també hi participen, com ara el Ministeri de Turisme de Xipre i el de Luxemburg, així com l’operador especialitzat en senderisme Ramblers.

European Ramblers Association elabora diversos documents -com un Codi Europeu de Bones Pràctiques, on es donen recomanacions als senderistes- i fa un recull de publicacions i estadístiques vinculades al senderisme.

Eurorando

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top