Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

L’Eurovelo 8 és una de les rutes europees que formen la xarxa Eurovelo, de la qual us hem parlat en altres articles d’aquest blog. Aquesta iniciativa, promoguda per la European Cyclist Federation amb suport de la Comissió Europea, pretén unir i connectar tot el continent a través d’una xarxa d’itineraris ciclables que sigui d’utilitat tant per la realització de rutes i vacances de cicloturisme com pels desplaçaments diaris dels ciutadans europeus. En total, la xarxa consta de 15 rutes amb més de 70.000 quilòmetres, algunes de les quals tenen un component temàtic o històric, i d’altres segueixen el curs d’alguns dels gran rius europeus, com el Loira, el Rin o el Danubi.

A la web de Eurovelo podeu trobar informació pràctica de cada una de les rutes, així com al mapa de la xarxa.

La ruta Eurovelo 8 Mediterranean Route té potencial perconvertir-se en una de les més emblemàtiques i populars de tota la xarxa, i al llarg del seu recorregut travessa el litoral espanyol de nord a sud, fet que representa una bona oportunitat per impulsar el turisme actiu i sostenible. Aquesta ruta ha estat dissenyada per connectar tots els països de l’arc mediterrani europeu al llarg de 5.888 quilòmetres, començant a Atenes i acabant a Cadis després de travessar 11 països: Xipre, Grècia, Albània, Montenegro, Bòsnia i Herzegovina, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, Mònaco, França i Espanya.

La ruta passa per algunes de les zones turístiques més importants d’Europa (Barcelona, Costa Blava, Mònaco, Venecia, la costa de Croàcia o Grècia, per exemple) així com 23 espais reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (les ciutats patrimonials de Dubrovnick a Croàcia, Ferrara  a Itàlia, o l’Alhambra de Granada) i per espais naturals singulars com el Delta del Po, la Camarga francesa, Parcs Naturals del Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà i del Montgrí-les Illes Medes i Baix Ter o el Delta de l’Ebre.

A Catalunya, aquesta ruta està encara en fase de planificació però tot sembla indicar que seguirà la Via Augusta. Així, la ruta s’iniciarà a la frontera francesa, prop del Cap de Creus, i quan estigui completada recorrerà tota la costa catalana per continuar la seva ruta pel llevant espanyol fins acabar a Cadis.  Els trams gironins ja estan operatius a partir de la ruta Pirinexus i falta acabar de definir els itineraris pels quals passarà per la demarcació de Barcelona i de Tarragona.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top