Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Dins del marc del Seminari “L’ecomobilitat en els espais rurals” (http://www.decaba.com/ecomobilitat/), celebrat el 9 de febrer a París, es va avançar que es faria una publicació basada sobre exemples de bones pràctiques sobre ecomobilitat en el turisme i l’oci que s’havien anat identificant a diferents territoris.

Aquest estudi ha estat publicat aquesta setmana pel “Réseau des Grands Sites de France” , i es pot trobar penjat a la secció de “Notícies” de la pàgina web:

http://www.grandsitedefrance.com/document.php?pagendx=326

El document parteix d’onze experiències realitzades a diferents zones de França i Suïssa, i presenta cada una d’elles a partir de la seva creació, el funcionament i els mitjans que s’han fet servir per executar-les. Totes les experiències són molt interessants però ens agradaria destacar-ne algunes.

D’una banda, les titulades “La Navette des crêtes des Vosges”, i “La Navette de la vallée de la Clarée”. Són dos projectes similars, el primer a la regió d’Alsàcia, i el segon al Departament de Hautes-Alpes, al sud-est de França. Els dos es basen en limitar l’impacte dels vehicles privats en paisatges excepcionals a través d’organitzar sistemes de transport amb autobusos-llançadora, que uneixen els senders situats a les parts altes amb les estacions de tren i zones d’aparcaments de les valls. Són exemples a tenir en compte per desenvolupar en zones d’alta freqüentació de visitants com ara el Parc Natural del Montseny i altres zones del Pirineu.

És interessant també l’exemple de Marais Poitevin, on s’ha redistribuït l’important flux de visitants que rep, augmentant la zona de canals navegables i incorporant tota una xarxa de cicloturisme i senderisme. A partir d’aquest augment d’oferta d’activitats aconsegueixen, així mateix, augmentar la durada de l’estada dels visitants.

D’altra banda, també destaquem el projecte que duu a terme la regió del Languedoc-Roussillon, del qual ja vam fer un avanç a la notícia citada anteriorment. Recordem que aquesta experiència es basa en facilitar l’ús del transport públic a través de la promoció i la creació de tiquets intermodals per a la mobilitat dels visitants a la zona dels Pirineus (tren convencional + tren groc + bus) o cap al litoral (tren + bus o car sharing). També comporta la implicació amb els organitzadors d’esdeveniments de la zona (concerts, festivals de teatre, cinema, etc…), facilitant transport adaptat a les necessitats dels assistents i cooperant a la difusió del programa amb cartells a  les línies i estacions de tren.

ecomobilite

One Response to Nova publicació sobre experiències d’ecomobilitat turística a França

Scroll to Top