Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

FORUM POUR L’OCÉAN

El festival de la Imatge Submarina (http://www.underwater-festival.com), que promou Daniel Mercier, ha celebrat enguany al Palais du Pharo de Marsella la seva 37ena edició amb un munt de fotos, audiovisuals, pel·lícules i llibres, que es presenten als diferents concursos. En Daniel, que sempre ha avalat l’experiència de la Reserva Marina de les Illes Medes, em va honrar ja fa uns anys, invitant-me a formar part del Jurat de Llibres i Guies del Festival.

Per aquest motiu, el darrer cap de setmana d’octubre és una cita obligada per viatjar a França i adonar-se de la gran acollida que tenen les activitats marines al país veí i la gran quantitat de voluntaris que –any rere any- recolzen a en Daniel Mercier en l’organització d’un Festival d’aquestes característiques.

Però el Festival permet a més participar en debats com el FORUM POUR L’OCÉAN, enguany sota el títol: “L’évolution et la preservation de la biodiversité marine”. Destacaria la ponència presentada per World Ocean Network www.worldoceannetwork.org fent èmfasi en la necessitat de que les reserves marines col·laborin a nivell regional i mundial, per exemple al Mediterrani, la xarxa MEDPAN www.medpan.org .

I també la presentada per Philippe Robert, responsable durant molts anys
del Parc National de Port-Cros, i actualment, cap de relacions internacionals de la xarxa www.aires-marines.fr . En la seva ponència aposta per les AMP (Àrees Marines Protegides) com a eina de preservació i de gestió sostenible d’un medi natural que està sotmès a molts usos i pressions. Per fer més entenedores les seves funcions, compara les AMP a:

  • Una església
  • Un banc
  • Un laboratori
  • Una escola

marseille

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top