Els Gîtes Panda són allotjaments rurals on els propietaris es comprometen a gestionar el seu allotjament turístic a favor de la protecció i valorització del medi natural. Es troben a França generalment, dins un Parc Nacional o un Parc Natural Regional i la WWF dóna la seva etiqueta sempre i quan compleixin tres condicions:

  • Es trobin en un entorn natural de qualitat
  • Disposin d’un equip d’observació de la natura i d’informació específica per descobrir millor el patrimoni natural i cultural del territori durant l’estada dels clients
  • Siguin gestionats per propietaris (o responsables) conscienciats amb la preservació del seu entorn

És una iniciativa que s’emmarca dins l’associació Gîtes de France, una de les xarxes d’allotjament més grans d’Europa. Al 2015, Gîtes de France celebrarà el seu 60è aniversari. Compten amb més de 55.000 allotjaments rurals, classificats en funció de les seves característiques i de l’entorn en què es troben.

Els objectius de Gîtes de France són:

  • Promoure estades de vacances en les millors condicions d’acolliment i de confort
  • Complir amb els requeriments i necessitats d’un turisme d’autenticitat, de convivència, de natura, de tranquil·litat, de descoberta
  • Contribuir a la valorització i a la conservació del patrimoni i del medi ambient, principalment en les zones rurals
  • Participar en el desenvolupament local

Llocs privilegiats per practicar el senderisme i l’observació

Els allotjaments Gîtes Panda han de complir un dels següents requisits:

  • Disposar d’un itinerari d’observació de la naturalesa a l’entorn.
  • Ser a prop de llocs de passeig i d’observació de la natura, a poca distància a peu

Els compromisos dels propietaris

Els propietaris de Gites Panda es comprometen a preservar els recursos naturals. Prenen aquest compromís dins el marc de l’acord que uneix la WWF i el Parc Natural regional o nacional on es troba l’allotjament. També aposten per la gestió ambiental de l’allotjament (energies renovables, neteja, reciclatge dels residus…).

Els compromisos del Parc Natural regional o nacional

Els tècnics del Parc Natural nacional o regional s’encarreguen de dur a terme un seguiment periòdic de la fauna i la flora dels voltants de les Gîtes Panda i estableixen acords amb els propietaris per a la conservació de la naturalesa.

Per la seva part, el propietaris de les Gites Panda han d’informar als seus clients sobre les possibilitats per al senderisme i observació de la natura a la regió on es troba: circuits, reserves naturals, espais protegits, etc.

Entra ahttp://www.gites-panda.fr

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top