Com passem les vacances? On volem anar? Què hi volem fer? On ens allotjarem?

Les opcions que abans eren senzilles: platja o muntanya, relax o excursions, allotjament a casa dels parents, hotels, apartaments o càmping (en tenda o caravana), ara cada vegada són més complexes i trobem més alternatives.

A França s’està avançant molt en la integració de noves modalitats d’allotjament que tenen un component experiencial i es converteixen al mateix temps en un bon instrument de màrqueting per a les empreses i els territoris.

En aquest sentit és interessant l’informe publicat per l’Observatori Virtual del Turisme de la Direction Géneral des Entreprises francesa, que presenta un dossier preparat per la consultora francesa Coach Omnium sobre diversificació dels tipus d’allotjament que ofereixen principalment els càmpings però també els hotels… i que busquen sorprendre “épater” els clients, oferir-los quelcom de insòlit i singular.

Les opcions són moltes: cabanes al bosc, cabanes flotants sobre l’aigua en embassaments o rius, tendes de tot tipus, caravanes “vintage”, boles transparents, … A França, ja s’han associat a través de Le Réseau des Cabanes et Hébergements Insolites que proposa 750 allotjaments “insòlits”, 450 cabanes, no només com a web de comercialització sinó també de informació d’interès, com guies o elements de construcció.

Una versió similar és el “glamping”, la connexió entre càmping i glamour amb una web americana www.glamping.com en què trobem allotjaments d’arreu del món, 21 dels quals a l’Estat espanyol, molts d’ells a Andalusia.

En una recent visita a la zona del Parc Nacional de Cévennes vam poder comprovar el gran nombre d’aquest tipus d’allotjaments incorporats a establiments ja existents. Al nostre país creixen més lentament per la necessitat d’adequar la legislació.

Tot i això en coneixem alguns de ben interessants: entre els pioners destacar Cabanes als arbres, també a la zona del Solsonès val la pena conèixer Enbauma’t o Forest Days a qui pertany la foto de portada. Molts dels càmpings tradicionals també van incorporant aquestes noves modalitats.

És interessant el dossier que presenta la consultora abans esmentada amb els resultats d’una enquesta que destaca:

  • en termes generals les estades són curtes, d’un cap de setmana majoritàriament,
  • entre els criteris per escollir-los, l’entorn té un paper destacat
  • quant a tipologia, les cabanes als arbres o sobre l’aigua, són els que tenen més demanda

.enquete hebergements

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top