Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

La pàgina web Scoop it s’ha fet ressò d’un estudi de l’associació Grande Traversée des Alpes -GTA-.

Segons aquest estudi del 2013, per cada euro invertit a la Ruta dels Grans Alps, els ciclistes que fan tot l’itinerari n’hi deixen 4,7€.

Quantificar l’impacte econòmic dels ciclistes que fan l’itinerari de la Ruta dels Grans Alps és un dels principals objectius de l’estudi elaborat per l’associació Grande Traversée des Alpes -GTA- amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per a la regió francesa de Rhône-Alpes.

La GTA és una de les associacions impulsores del senderisme i  el concepte de gîte d’étape -l’equivalent de les cases rurals- a França. Des de 1971 basa la seva activitat en la promoció dels 700 quilòmetres que formen la Ruta dels Grans Alps entre el llac Léman i la Mediterrània. L’Associació està composada per 700 associats entre els sector públic i privat, des d’ajuntaments a espais protegits o associacions de practicants d’esports, organismes de turisme, formació i recerca.

Deu anys després de la primera avaluació, el 2013 la GTA va endegar un estudi centrat en els ciclistes que segueixen la Ruta dels Grans Alps. A partir de qüestionaris completats on line pels mateixos ciclistes i pels hotelers amb allotjaments sobre la Ruta, es pretenia conèixer els diferents segments de turistes en bicicleta, així com el seu impacte econòmic, per tal d’aportar indicadors als membres associats que els facilitin bastir futures estratègies.

El perfil tipus de la clientela ciclista que segueix l’itinerari de la Ruta és un ciclista francès (64%) que viatja amb un grup d’amics (56%), de 44 anys com edat mitjana i amb un estatus socio-econòmic mig-alt (44% són directius o amb professions intel·lectuals). Els turistes estrangers representen el 36%, dels quals un 6% provenen de l’Estat espanyol.

El repte esportiu (47%) i el turisme de descoberta (15%) són les motivacions principals per fer la Ruta en bicicleta. Per altra banda, el 43% dels turistes han arribat en transport públic a l’itinerari i han rebut la informació a través del web de la GTA (30%) i del boca a orella (26%). El període del viatge oscil·la entre els mesos de juny (56%) i juliol (19%) i l’estada mitja -en el cas dels ciclistes que fan tot el recorregut (95%)- és de 7 dies amb etapes de 108 quilòmetres per dia, superior a les 5,1 nits d’estada mitja a la regió Rhône-Alps.

D’aquestes dades se’n desprèn una alta freqüentació dels hospedatges del recorregut i per tant un alt volum de despesa: 38% dels ciclistes s’allotgen en hotels i el 22% en gîtes d’étape. La despesa mitja d’aquests turistes és de 89€/dia, superior als 53€/dia del turista tradicional que només es queda en un sol lloc. El 49% de la despesa es destina a l’hospedatge i la resta es reparteix entre la restauració, el transport, els serveis i activitats.

L’estudi apunta pistes per impulsar els dos grans segments de clientela detectats. Per als ciclistes més esportius es recomana emfasitzar les informacions tècniques i esportives sobre l’itinerari i orientar la promoció als clubs ciclistes. Respecte a la clientela que viatja per conèixer el territori, s’aconsella valoritzar la història de la Ruta, establir partenariats amb Tour Operadors o explorar les possibilitats de les bicicletes elèctriques.

Podeu trobar l’informe complet a aquí.

Route des Grandes Alpes

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top