Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Guia per la dinamització del negoci i per a la creació de producte pels centres d’activitats marítimes de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va presentar fa uns mesos dos guies d’interès per a les empreses d’activitats marítimes, una de les quals realitzada per DCB Turisme i Desenvolupament Local.Portada Guia activitats marítimes Catalunya

 

La presentació es va dur a terme en el marc del Saló de la Immersió, celebrat a Cornellà de Llobregat, el qual reuneix cada any centenars de professionals relacionats amb el sector del busseig recreatiu: centres d’immersió, empreses d’equipament i material relacionat amb l’activitat, agències de viatges especialitzades, administracions públiques, i altres agents socials relacionats amb el busseig.

Aquesta eina impulsada per l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya ha estat creada gràcies a la feina realitzada per Q-Global Grup Costa Brava Centre pel que fa a  la Guia de Pràctiques de Seguretat i de Qualitat per als Centres d’Activitats Marítimes de Catalunya i per DCB Turisme i Desenvolupament Local, per la Guia per a la dinamització del negoci i per la creació de producte pels centres d’activitats marítimes de Catalunya. Actualment està online al següent link.

Les guies constitueixen una eina per a la millora de la qualitat, la competitivitat i la seguretat del sector de les activitats maritimorecreatives, un instrument de formació per als seus treballadors i una guia per als emprenedors.

La Guia dissenyada per DCB Turisme, pretèn ajudar a les empreses a millorar la gestió del seu negoci i la qualitat dels serveis que ofereixen i també, guiar-les en el procés de creació de productes i experiències que siguin atractives i ajudin a reduir l’estacionalitat.

Per aconseguir aquests objectius, és important que les empreses coneguin els següents aspectes:

  • Oportunitats de negoci a l’entorn de les activitats nàutiques
  • Mercats als quals es poden adreçar
  • Tendències que s’estan imposant en el sector
  • Elements a tenir en compte per crear i comercialitzar experiències nàutiques

La demanda d’activitats recreatives en el medi natural i marí creix a un ritme molt elevat arreu d’Europa. El turisme esportiu representa, segons un estudi promogut per la UNWTO (Organització Mundial del Turisme), el 32% de la indústria turística global. Si analitzem l’impacte econòmic que això suposa, s’estima que el turisme marítim i costaner a la Unió Europea té un impacte de 183.000 milions d’euros anuals i ocuparia 3,18 milions de persones.

 

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top