ICRT – The International Centre for Responsible Tourism, és un Departament de la prestigiosa Leeds Metropolitan University, dirigit per Harold Goodwinn, impulsor del concepte de Turisme Responsable i participant actiu a la redacció de la Declaració de Ciutat del Cap, de l’any 2002.
Xavier Font www.xavierfont.info és des de fa anys, Cap d’Estudis del ICRT. Especialista en màrqueting, ha col·laborat en projectes internacionals i és autor de diversos estudis sobre màrqueting i turisme responsable, per a entitats com la Organització Mundial del Turisme.

Com indica Xavier, a la presentació de ICRT Iberoamèrica el desembre del 2009:

Segons la Declaració de Ciutat del Cap sobre Turisme Responsable en destins turístics, el turisme responsable consisteix a “crear millors llocs per viure i millors llocs per visitar”. L’ordre dels factors no és fortuït. El turisme responsable és un moviment d’abast molt ampli però la seva idea central és el compromís de respectar els indrets que visitem com a turistes i la importància de posar en primer lloc, els interessos de les comunitats que hi viuen, així com el seu entorn natural i cultural.

La posta en marxa del grupo Iberoamericà del ICRT mostra el compromís a promoure polítiques de govern i empresa responsables, utilitzant els nostres coneixements i contactes globals, aplicats a les necessitats de països de influència hispànica.

S’ha iniciat un blog http://blog.icrtourism.org/Spanish/ que esperem sigui d’interès per a tots els estudiosos i professionals del sector.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top