Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Actualment es troba oberta la primera convocatòria del Programa Interreg V A Espanya-França-Andorra, conegut com POCTEFA 2014-2020. Es tracta d’un instrument de Cooperació Territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible d’aquests 3 territoris transfronterers. El territori de cooperació del POCTEFA es distribueix en 17 regions dels 3 països veïns (115.583km²) i cobreix un total de 15 milions d’habitants.

mapa POCTEFA

 

 

 

 

 

 

 

 

A través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el pressupost total del programa és de 189,3 milions d’euros amb un percentatge de finançament del 65% del cost dels projectes.

L’Interreg POCTEFA s’organitza a través de 5 eixos on cada un rep el finançament corresponent:

  • Eix 1: dinamitzar la innovació i la competitivitat: 49,8M€ /26,32% del total FEDER
  • Eix 2: Promoure l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos: 28,5M€ /15% del total FEDER
  • Eix 3: Promoure la protecció, la valorització i l’ús sostenible dels recursos locals: 48,05M€ /25,39% del total FEDER
  • Eix 4: Afavorir la mobilitat de béns i persones: 24,9M€ /13,17% del total FEDER
  • Eix 5: Reforçar les competències i la inclusió en els territoris: 26,6M€/ 14,11% del total FEDER

El projecte va dirigit a tots aquells agents públics i privats (organismes públics, empreses, agències de desenvolupament, agrupacions, associacions, fundacions, càmeres de comerç o centres d’ensenyament, etc.) de les 3 comunitats que, un cop s’associen al programa, esdevenen beneficiaris d’aquest.

L’Autoritat de Gestió del Programa es la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP); un consorci format per 8 territoris: Aquitaine, Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Euskadi, Navarra, Aragón, Catalunya i Andorra.

El passat 29 de setembre vam assistir al Seminari POCTEFA 2014-2020 (POCTEFA 2014-2020) a Saragossa. Amb més de 1.000 assistents, la jornada es va adreçar a la presentació dels eixos i objectius del programa, a les qüestions de finançament dels projectes i les novetats actuals respecte el programa anterior. El seminari també va servir per mostrar exemples de bones pràctiques i permetre als assistents posar-se en contacte entre ells per a la recerca de nous socis potencials per desenvolupar nous projectes.

seminari POCTEFA seminari POCTEFA 2

 

 

 

 

 

Podeu trobar tota informació referent a la primera convocatòria del programa Iterreg POCTEFA 2014-2020 clicant aquí.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top