Degut a l’actualització de diferents estudis de mercat del turisme de natura a les comarques gironines realitzats per DCB, hem pogut constatar com el turisme actiu i de natura cada vegada està més implantat al nostre territori.
Per una banda, s’ha comptabilitzat el nombre de tour-operadors de turisme actiu i de natura de 5 països europeus (Alemanya, Bèlgica, França, Holanda i Regne Unit) que actuen al territori d’Itinerànnia.  En total hi ha 61 agències que operen en aquesta àrea, 25 més que a l’any 2008. D’aquests, 21 són francesos, 18 són del Regne Unit, 9 són alemanys, 6 són holandesos i 7 són belgues. Si aquestes dades es comparen amb les de l’anàlisi que es va portar a terme l’any 2008 pel projecte Itinerànnia, es pot observar aquesta marcada tendència a l’alça, amb un increment de gairebé el 50% en el nombre d’operadors.
Per altre banda, el nombre de productes que ofereixen aquestes agències també és molt important.  A les comarques que s’inclouen dins el projecte Itinerànnia (Alt Empordà, Garrotxa i Ripollès) s’hi ha identificat 130 productes de turisme actiu i de natura (com senderisme, cicloturisme, turisme eqüestre, ecoturisme o estades per joves). La comarca on es concentren la major part de productes és a l’Alt Empordà degut a l’èxit d’algunes rutes que són presents en moltes agències, especialment la Cotlliure-Cadaqués però també altres rutes que transcorren pels camins de ronda. A la Garrotxa s’hi troben un nombre considerable de productes, especialment d’agències del Regne Unit, mentre que el Ripollès és la comarca amb menys presència. Tot i això, també s’ha constatat l’atractivitat que suposa per aquestes agències operar en un territori geogràficament extens i divers combinant els recursos que ofereixen les diferents comarques.

http://ca.itinerannia.net/

One Response to Itinerànnia

Scroll to Top