Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Font: AgroTravel

El pròxim dia 3 de juny és el Dia Internacional del Turisme Responsable. Des del Centre de Turisme Espanyol i l’Associació Espanyola de Professionals del Turisme convoquen una jornada de reflexió sobre totes les illes del món com a laboratori de turisme sostenible. Agrotravel ha incorporat al seu blog el següent text que pot ser d’interès.

A continuació es facilita la carta de presentació i la programació de l’esdeveniment:

Estimat/da amic/a:

En aquesta nova edició del Dia Mundial del Turisme Responsable, des del CETR-Centre Espanyol de Turisme Responsable, volem ampliar els nostres horitzons. L’any passat el tema central era la relació entre turisme i canvi climàtic, aquest any 2013 la temàtica d’aquesta jornada de reflexió proposada per la Coalició Internacional del Turisme Responsable es centra en les illes, en totes les illes del món, com a laboratori de turisme sostenible.

Centre Espanyol de Turisme Responsable

La fragilitat dels seus ecosistemes, el seu major o menor aïllament geogràfic, la seva bellesa que excita a la industria turística mundial, la seva estreta però, complicada, relació amb el mar, els seus límits de creixement, la seva connectivitat i sostenibilitat dels transport, el seu valor com a portadors de mites i llegendes, el seu delicat equilibri entre el valor cultural i el patrimoni natural… tots aquests temes fan de les illes un espai ideal per a la reflexió tècnica i el debat esperançador sobre el futur del turisme sostenible.

Per això, us volem convidar al Dia Mundial del Turisme Responsable que tindrà lloc el dia 3 de juny del 2013 en el Centre de Turisme Colón de Madrid a partir de les 18:30h.

aept

La sessió començarà amb unes paraules de benvinguda per part del President de AEPT, DAndrés Encinas; i per presentar una panoràmica d’experiències i iniciatives en les illes de tot el món tindrem la presència de:

José María de Juan-Soci Director de KOAN Consulting i Vicepresident de EARTH-European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality, que actuarà com a moderador i presentarà alguns punts clau d’experiències molt variades de turisme sostenible a les illes, basant-se en projectes referencials en La Romana-Bayahibe (República Dominicana), Santo Tomé e Príncipe i la illa d’Orango (Guiné Bissau).

koan consulting (3)

Álvaro Sánchez Serrano, President de SoliDive (Solidarity Diving) realitzarà la ponència “Busseig solidari: Una altre manera de bussejar i fer Turisme Responsable”, una iniciativa de turisme responsable/sostenible i de cooperació pel desenvolupament a la República Dominicana.

SoliDive_250x83

I per acabar, Estíbaliz López-Samaniego, Responsable de l’Àrea Tècnica i I+D de la Associació Vertidos Cero presentarà la ponència “Canàries Illes Occidentals: Un laboratori para pràctiques sostenibles”, on explicarà per què les illes són un entorn perfecte per a la implementació de mesures pràctiques de sostenibilitat per generar valor afegit com un destí de naturalesa.

Serà una ocasió ideal pel coneixement, l’intercanvi de punts de vista i el debat; que rematarem com ja és tradició, amb un temps de trobada personal i cordial networking acompanyat d’un còctel de comerç just.

T’esperem aquest dia per què entre tots podem fer el turisme una indústria més responsable.

L’equip del Centre de Turisme Espanyol i la Junta Directiva de AEPT.

Programa del Dia Mundial del Turisme Responsable:

“ILLES; LABORATORIS DE TURISME SOSTENIBLE?”

DATA: Dilluns, 3 de juny de 2013

HORARI: 18:30-20:30h

LLOC:

Centre de Turisme Colón. Madrid Visitors & Convention Bureau. Madrid.

PROGRAMA DE LA JORNADA

18:30h – Presentació de l’esdeveniment per José María de Juan, com a Soci Fundador del Centro Espanyol de Turisme Responsable i paraules de benvinguda per part d’Andrés Encinas, President de la AEPT.

18:40h –  Experiència i perspectives de turisme sostenible a La Romana-Bayahibe, Santo Tomé e Príncipe i la Illa d’Orango (Guiné Bissau)

Per: José María de Juan, Soci Director de KOAN Consulting i Vicepresident de EARTH-European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality.

18:55h – Busseig Solidari: Una altra manera de bussejar i fer Turisme Responsable

Per: Álvaro Sánchez Serrano, President de SoliDive.

19:10h – Canarias Illes Occidentals: Un laboratori per pràctiques sostenibles

Por:  Estíbaliz López-Samaniego, Responsable de l’Àrea Tècnica i I+D, Asociació Vertidos Cero.

19:25h – Debat

19:45h – Networking acompanyat d’un còctel de comerç just proporcionat per “Subiendo al Sur”.

Demanem que confirmeu assistència amb la major brevetat

Raquel Mendes –  [email protected]

Telf: 91 559 63 20

Per més informació i per poder seguir les jornades:

Hashtag de l’esdeveniment: #DMTR2013

Centre Espanyol de Turisme Responsable

Facebook:

https://www.facebook.com/CentroEspanoldeTurismoResponsable

Twitter: https://twitter.com/#!/CTurResponsable

Web: www.ceturismoresponsable.com

Com arribar:

La porta d’accés al Centre de Turisme Colón. Madrid Visitors & Convention Bureau (subterrani transversal al Pº de la Castellana amb entrades pel  C/Génova y C/Goya).

Metro: Colón y Serrano (L4).

Rodalies: Recoletos

Autobús: 1, 2, 3, 5, 7, 9, 14, 15, 19, 20, 21, 27, 28, 29, 37, 40, 45, 51, 52, 53, 74, 146, 149, 150, 152, 202

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top