Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Valorització dels productes de muntanya i del patrimoni natural i cultural dels Pirineus

Des del País Basc fins a Catalunya, tant pel costat francès com per l’espanyol, els Pirineus abarquen un territori molt ampli. Una zona amb una multiculturalitat i una complexitat transnacional, poblacional i territorial que fan que les accions conjuntes siguin complicades d’executar.

Durant el cap de setmana del 4 i el 5 de Febrer, a la localitat d’Aínsa (Pirineu d’Osca) es va celebrar unes jornades per a la promoció associativa per un desenvolupament sostenible, i la posada en marxa d’un projecte pilot europeu de valorització dels Pirineus.

En un marc incomparable, amb assistents de totes les zones del Pirineu, l’interès dels promotors era el d’establir sinèrgies entre els projectes que s’estan realitzant. La finalitat, augmentar la transversalitat i la possibilitat de realitzar accions de cooperació. Els resums de les ponències es poden trobar a www.pyrenemountain.eu/Jornadas_de_Ainsa.html

RETECORK, a través de Josep Capellà, va tenir l’ocasió de presentar el projecte del territoris surers, en un dels tallers i coloquis que van tenir lloc durant les jornades. A destacar també la presentació del projecte Grípia, de valorització de la llana de l’ovella Xisqueta http://projectegripia.wordpress.com/ ; “De la etnobotànica tradicional a la cosmètica i la salut”, d’Anne Marie Pujol www.nature-et-connaissance.com; o la d’Aliments Tradicionals Artesanals de Navarra www.alimentosartesanos.com.

La presentació de l’”Any dels Pirineus” va anar a càrrec del Sr. Xavier Bernard Sans, director del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, organisme de gestió dels programes europeus Interreg IV A Transfronterizos, amb seu a Jaca (www.pyrineo.eu/?idio=es )

Etiquetes : ,

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top