L’Ajuntament de Sant Pere Pescador elabora un nou pla de dinamització turística

dsc03270DCB – Turisme i Desenvolupament Local ha estat treballant durant els últims mesos amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador en la preparació d’un programa de dinamització territorial i turística per al municipi. L’estudi, co-finançat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), proposa un programa de treball que permeti al municipi millorar el seu posicionament turístic, projectar una imatge de Sant Pere associada als seus valors territorials i culturals, recolzar la creació de nous productes turístics i donar suport al teixit econòmic i social.

L’encàrrec s’ha plasmat en la redacció d’un informe que detalla l’estratègia i les actuacions a desenvolupar, però també en un Manual d’Acollida i Informació al Visitant, per a la seva aplicació immediata a l’Oficina de Turisme i punts d’informació. Durant el període d’elaboració del projecte, s’ha donat suport a la preparació de dos dossiers de candidatura, als programes FEDER i PLADETUR.

Atracció durant tot l’any i prestigi

En la identificació dels valors i elements d’atracció del municipi, es posa de relleu la importància del sector de càmpings i la posició de lideratge en els esports de vela lleugera. L’informe posa de relleu que hi ha altres productes que, tot i ser minoritaris, complementen els productes principals (el sol, la platja i els esports de vela lleugera). Són les estades de senderisme, cicloturisme, ecoturisme i altres, que aprofiten les qualitats del Parc Natural però també de l’entorn, amb els seus paisatges agraris ben cuidats. Aquests productes minoritaris ajuden a desestacionalitzar la temporada, però principalment aporten prestigi a la zona en requerir una qualitat molt elevada dels paisatges i de l’entorn.

Cinc àmbits d’acció

L’informe proposa un programa de 42 accions a desenvolupar a curt i mig termini, distribuïdes en cinc àmbits de treball, que són l’Acollida i informació al visitant (7 accions); Promoció (11 accions); Gestió dels recursos territorials i de la qualitat dels serveis (10 accions); Promoció econòmica, formació i ocupació (8 accions); i Programes de suport a l’estratègia de desenvolupament local (6 accions).


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top