“Walkers are Welcome” és una organització sense ànim de lucre formada per una xarxa de més de 100 poblacions de Gran Bretanya que aposten pel senderisme com a forma de especialització turística.

Formada el 2007, la xarxa té com a objectiu que els municipis estiguin plenament preparats pel senderisme per aconseguir una experiència perfecta pels visitants: des de la preparació del viatge, la planificació de les excursions de senderisme i la estada en el seu conjunt. Es comprometen així mateix a assegurar que els camins estan ben mantinguts i senyalitzats, que els plans d’acció locals contribueixen a millorar la oferta de senderisme, i que es doni suport a l’ús del transport públic.

Alguns dels criteris per a formar part de la xarxa són els següents:

  • Suport decidit dels residents i les empreses del municipi
  • Suport explícit per part del govern local (Ajuntament)
  • Garantia de manteniment de la xarxa de senders
  • Compromis d’utilitzar la marca Walkers are Welcome (en cartelleria, plafons, web, botigues, ..)
  • Foment del transport públic per als desplaçaments
  • Creació d’un grup de coordinació local que garanteixi l’estatus de membre de Walkers are Welcome

A la renovada pàgina web que acaben de publicar es pot trobar, entre altres apartats, un mapa interactiu amb tots els municipis que formen la xarxa Walkers are Welcome, amb enllaços a apartats de senderisme que tenen les webs dels municipis.

També un apartat de festivals de senderisme que es realitzen als destins Walkers are Welcome, on hi ha un bon nombre de propostes per aquest any 2018 amb enllaç directe a cada una de les webs, i on s’aniran publicant nous festivals.  A més, la web presenta altres apartats com el de noticies, un dedicat específicament al visitant i un altre on s’expliquen els beneficis pels destins que formen part de la xarxa.

Aquest és un molt bon exemple de xarxa de destins especialitzats en el senderisme, referent tant pel seu volum com per la qualitat dels municipis que l’integren. Pot ser un bon exemple de cooperació i treball en xarxa per aquells destins que vulguin atraure un dels nínxols de turisme actiu (el senderisme) amb major creixement a Europa i a nivell mundial.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

2 Responses to La consolidació de la xarxa de municipis Walkers are Welcome

Scroll to Top