La Via Rhona és una de les últimes rutes de cicloturisme que s’estan creant al voltant dels grans rius europeus amb un potencial de desenvolupament més elevat. Aquest itinerari de més de 800 km connecta els Alps suïssos amb el Mediterrani (des del llac Lehman a Suïssa fins a la Camarga francesa) transcorrent en paral·lel al riu Roina. La ruta és accessible per a tots els nivells, especialment per a famílies, promou un desenvolupament sostenible de l’activitat turística i permet descobrir les riqueses naturals, culturals, paisatgístiques i gastronòmiques que es troben al llarg del seu recorregut.

Alguns dels elements més emblemàtics que es poden descobrir a l’entorn d’aquesta ruta són les ciutats de Ginebra, Lió, Valence, Avignon o Arles; espais naturals de gran bellesa i importància natural com llacs, gorgues, grutes, illes fluvials, aiguamolls o àrees de referència per l’avistament d’ocells; així com zones vitivinícoles amb denominació d’origen a França. La possibilitat de practicar diversos esports aquàtics també aporten un major valor afegit a la visita a aquests espais.

La pàgina web de la ruta és un bon exemple d’eina de promoció online i de suport a la organització de viatges de descoberta, amb propostes de viatges de diversa durada, informació dels recursos, recomanacions, referències a empreses de serveis o informació pràctica sobre transport. Disposa d’un buscador intern on, a partir de 3 paràmetres (destinació, nivell físic i interessos temàtics) permet trobar propostes de descoberta a mida.

Aquesta ruta s’ha integrat a la xarxa Eurovelo, concretament a l’Eurovelo 17, amb el que pretén consolidar encara més la seva posició entre les millores rutes de cicloturisme d’Europa.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top