La segmentació del mercat turístic. Exemple de “Best of Wandern”

La OCDE, Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (http://www.oecd.org), va definir en l’informe “Tendències i polítiques turístiques 2010” els reptes als que s’enfronta la indústria turística en els propers anys.

En aquest document es parla que davant la globalització, els mercats turístics estan canviant i continuaran fent-ho. Alguns dels efectes d’aquests canvis es poden veure en la creixent fragmentació dels mercats turístics i en el sorgiment i consolidació de nous nínxols, com són les activitats a la natura i el turisme actiu. A més, hi ha una tendència comuna cada vegada més estesa per part dels clients de recerca d’experiències úniques i de demanda d’autenticitat.

Un exemple d’això és “Best of Wandern”( http://www.best-of-wandern.de/index.php/en). Es tracta d’una associació formada per regions de cinc països europeus, majoritàriament de parla alemanya, que volen especialitzar-se i promocionar-se com a destinacions de senderisme. La traducció de la seva marca, Best of Wandern, és senzillament “el millor del senderisme”. Dins la xarxa, també compten amb el suport d’una empresa de venda on-line de material tècnic pel senderisme (PM Outdoor) i d’una agència de viatges ( Der Tour).

L’objectiu de l’associació és centrar-se en el client: “El senderista és el centre d’atenció de la xarxa. La ruta que faci ha de ser engrescadora, el material perfecte i el viatge inoblidable”.

Es tracta per tant d’una cooperació transversal entre diferents sectors i amb un enfocament de les activitats molt segmentat: famílies, joves, singles, gran públic. Ofereixen productes a diverses regions d’aquests països, organitzen esdeveniments i editen publicacions especialitzades.

Scroll to Top