grafica5L’organització francesa Protourisme ha publicat un estudi sobre les tendències de la població francesa a l’hora d’organitzar-se les vacances d’estiu. L’informe desvetlla un descens de les sortides dels francesos respecte l’any passat, una baixada que es fa encara més notable si es comparen amb xifres del 2003.

Si l’any 2003 un 55% dels francesos feien vacances a l’estiu, la xifra ha descendit ara fins el 48%. Dins del percentatge de població que diu que no marxarà de vacances, la majoria són assalariats que cobren menys de 2000 euros mensuals.

Menys durada i més a prop

Quant a la durada de les vacances, el que predominen són les estades d’entre 1 i 2 setmanes, amb un 41%, i les de menys d’una setmana, amb un 36%. Pel que fa les destinacions preferides, la meitat dels francesos escullen el continent europeu, amb predomini de la Península Ibèrica i les zones costaneres, mentre que les destinacions llunyanes com els Estats Units representen només un 10% de les sortides.

Canvien els hàbits de reserva

A l’estudi també es detecta una augment considerable de les reserves a l’últim moment. Respecte el 2008, ha pujat un 7% el nombre de reserves fetes dintre dels últims dos mesos previs a les vacances.

Pressupostos semblants

Tot i aquestes dades, cal destacar que un 64% dels francesos afirmen que el seu pressupost per les vacances és igual que l’any passat, mentre que el 23% haurà de reduir-lo. Els hàbits que es veuen més afectats per la disminució de les despeses són la compra de souvenirs, el consum en els bars i les sortides als restaurants.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top