Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Iniciatives dels destins litorals francesos per adaptar-se als reptes del canvi climàtic

Els municipis litorals francesos prenen consciència sobre l’impacte que pot tenir el canvi climàtic i l’activitat humana sobre la seva línia de costa: les costes reculen, el clima canvia i les instal·lacions a primera línia s’hauran d’adaptar.

À terme, le dépassement des fameux 2°c entraînerait la disparition de la Camargue – photo CC0 Creative Commons

 

 

 

 

 

 

 

 

Cal tenir present que les costes franceses van generar el 2015 unes 150 milions de pernoctacions, convertint-la en la primera destinació de França. El 63% dels francesos afirma que hi volen passar les seves vacances d’estiu, segons un estudi realitzat per IPSOS el 2017.

Un reportatge a la revista TourMag de desembre de 2017 analitza l’impacte que té aquesta problemàtica en el litoral i les actuacions que s’estan desenvolupant per promoure un canvi de tendència que s’adapti als nous reptes.

L’associació nacional de càrrecs electes de municipis litorals de França (ANEL), conscient d’aquesta problemàtica, ha promogut el “Passeport Vert” amb informació adreçada als visitants que permeti reduir el seu impacte ambiental i social, i d’aquesta manera, crear destinacions d’excel·lència en clau de turisme sostenible.

En aquest article també s’expliquen altres actuacions que fan diferents municipis i organitzacions per protegir les dunes litorals, treure instal·lacions que afecten la consolidació d’aquestes dunes a primera línia de mar, promoure la mobilitat sostenible i posar en valor l’atractivitat i diversitat dels paisatges litorals.

En aquest enllaç podeu trobar el reportatge original.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme

 

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top