Lleugera recuperació de l’activitat turística a Europa

La European Travel Commission, en el seu informe del mes d’abril de 2010 European Travel Commission Trends 2010apunta a una lleugera recuperació de l’activitat turística a Europa durant els propers mesos, basant-se en alguns indicis del primer trimestre de 2010. Per exemple, el tràfic total de passatgers en línies aèries va créixer per primer cop sobre el mateix mes de l’any anterior, des del juny del 2008, tot i que es manté en xifres absolutes, un 10% per sota.  També  es constata un petit creixement a nivell d’ocupació dels establiments d’allotjament però no d’augment dels preus.

Pel que fa als principals mercats emissors, destaca el fet de que predominen els viatges a destins propers, de més curta durada. Pel que fa a Alemanya, s’espera un creixement del 4% en el nombre de viatges dins Europa  que podria ser superior en el cas de França i Itàlia, on les xifres disponibles apunten fins i tot a un increment en la durada de l’estada.  Regne Unit continua sent el mercat més feble ja que tot i que les previsions eren de lleuger creixement, les dades corresponents al primer trimestre no ho manifesten, amb disminucions del 2%.

En aquest informe s’analitzen així mateix les expectatives que preveuen els responsables de companyies de transport, agències de viatges i allotjament pel que fa a l’activitat turística. En aquest cas són més positives les dels primers i tenen més dubtes els hotelers i restaurants, que esperen encara davallades.

Aquesta informació va ser publicada abans de les últimes reunions dels ministres d’Economia de la Unió Europea i de les dràstiques polítiques de reducció del dèficit anunciades, per la qual cosa s’haurà de veure si afecten a la recuperació del turisme dins Europa.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top