Als països desenvolupats es va imposant en els hàbits de consum l’aposta per un estil de vida saludable, més just i sostenible. Aquesta tendència es coneix com a LOHAS (Lifestyle of Health and sustainability).

Es calcula que entre un 13 i un 19% dels consumidors dels Estats Units responen a aquest perfil i tenen una capacitat de consum de l’ordre de 290 mil milions de dòlars. Aquest segment de població és alhora el principal consumidor dels productes d’ecoturisme, que va generar el 2006 uns 42 mil milions de dòlars. Degut a l’augment d’interès per ofertes i productes turístics més responsables, es pot constatar com cada cop més les grans companyies turístiques incorporen aquests productes com una forma de diferenciació i posicionament.

http://www.lohas.com/

De fet, en l’Estudi sobre la competitivitat en el sector turístic de la Unió Europea promogut per la Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea de l’any 2009 ja es perfilaven les que serien les 8 megatendències mundials que marcaran el futur d’aquesta activitat econòmica. Una d’aquestes portava per títol Salut i Benestar, i exposava que l’estil de vida cada vegada més sedentari en els països desenvolupats portava a un augment de l’interès per la salut i el benestar com a activitats d’oci. La frontera entre el benestar i l’estil de vida, per una banda, i la cura de la salut, d’altre, esdevé cada vegada més difosa.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top