Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Gràcies DESCOBRIR pel reportatge de DECABA Turisme a la vostra revista!

Una part de l’article que vam fer DECABA a la revista Descobrir

En el número de febrer de la revista DESCOBRIR s’inclou una ressenya de DECABA Turisme i Desenvolupament Local, com una de les entitats que donem suport a una excel·lent iniciativa: el Manifest Descobrir. No deixeu de banda l’oportunitat d’adherir-vos!

Per això, volem agrair a en Joan Morales, l’impulsor del Manifest, i molt especialment a la Laia Creus, redactora de la ressenya, per comptar amb nosaltres en aquesta iniciativa tant engrescadora.

Ja pots adherir-t’hi!

El Manifest promou un nou model de turisme amb la sostenibilitat com a pal de paller, recalcant els impactes negatius d’aquesta activitat i que s’han accentuat durant la pandèmia de la Covid-19. Aquests impactes negatius, com bé diuen, parteixen de que el turisme és “un sistema econòmic i social que viu del creixement il·limitat, la hipermobilitat i la sobreexplotació del turisme internacional de sol i platja”.

I arrel d’això va sortir a la llum el Manifest Descobrir, per impulsar el màxim possible un turisme responsable, que com va difondre Harold Goodwin es caracteritza per  “Fer millors llocs perquè hi visqui la gent farà que siguin els millors llocs per visitar”.

I aquest objectiu és més que possible si tots plegats, administracions públiques, la població i els visitants, ens comprometem a protegir el nostre entorn, els paisatges, la cultura i la identitat.

El Manifest demana que s’implementin 5 grans mesures:

  1. Incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme
  2. Promoure el  turisme de proximitat com a objectiu de país
  3. Augmentar la qualificació dels negocis turístics i substituir els llocs de treball precaris per  ocupació de qualitat
  4. Ordenar l’activitat turística per combatre la massificació
  5. Crear una taula unitària per a la gestió de Catalunya com a destinació

    Portada de la pàgina web del Manifest Descobrir

Per això, des de DECABA Turisme, com no podia ser d’altra manera, ens hem compromès totalment amb el Manifest Descobrir. En el reportatge se’ns va demanar explicar 2 exemples d’actuacions en què havíem col·laborat que es podien relacionar amb el Manifest.  Tasca gens fàcil! Des de fa molts anys, hem pogut col·laborar en projectes molt interessants i, el què és més gratificant, hem pogut conèixer als veritables actors que hi ha al darrera.

Per llegir l’entrevista a DECABA Turisme a la revista Descobrir, clica aquí Entrevista a DECABA Turisme-Manifest Descobrir

Article: DECABA Turisme y Desenvolupament Local @DCBTurisme

Article: Joan Vilar Pi @JoanVilarPi

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top