Des de DCB hem presentat el document final corresponent a la col·laboració amb el Consell Comarcal del Montsià en el projecte de creació de productes turístics a partir dels productes agroalimentaris de la zona.

Al llarg del desenvolupament de l’estudi, finançat pel SOC en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, es va veure convenient donar un major protagonisme a les iniciatives que ja existeixen al territori abans de liderar-ne de noves, pel propi Consell Comarcal. D’altra banda, es va detectar la necessitat d’articular els esforços a partir d’un producte “estrella” que es va decidir que fos l’arròs. Aquest conreu està associat a territoris d’una gran qualitat reconeguts, com ara el Parque Nacional de Doñana, l’Albufera de València, el Parc Natural del Delta de l’Ebre o del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

El treball en xarxa d’aquests territoris permetria l’intercanvi d’experiències, i la presentació de projectes conjunts a convocatòries que aposten pel desenvolupament rural, com ara les de projectes pilot de la Red Rural Nacional.

montsiaactiuEn el document presentat al Consell Comarcal:

•    S’identifiquen models de bones pràctiques del territori i de Catalunya però també de la resta de l’estat i de països europeus
•    Es presenten programes de cooperació i de finançament vinculats al desenvolupament rural sostenible.
•    S’introdueixen els principals conceptes i tendències sobre turisme sostenible i responsable arreu d’Europa, per conèixer les   estratègies de la Unió Europea i d’altres organismes de referència.
•    S’analitza l’oferta del Montsià i d’altres zones de la demarcació de Tarragona en 131 operadors turístics europeus.
•    S’identifiquen 82 productes turístics de la zona o de regions amb característiques similars basats en alguna de les temàtiques següents i/o en la seva combinació:

o    Gastronomia
o    Activitats per a famílies
o    Senderisme
o    Cicloturisme
o    Cultura
o    Observació de la fauna i flora
o    Cursos de cuina, tallers sensorials,
o    Programes de vacances per a grups de joves
o    Descoberta del territori, en rutes en cotxe

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top