Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Josep Capellà i DCB han desenvolupat en els últims mesos diferents projectes relacionats amb la valorització dels territoris i els espais protegits, el desenvolupament local i la promoció econòmica. Es tracta de:

CORKLANDTOUR – La xarxa de territoris surers RETECORK de la qual Josep Capellà n’és el coordinador ha presentat un projecte a la Direcció General d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea, dins la convocatòria Promoció de productes turístics temàtics a la Unió Europea com a mitjà de desenvolupament del turisme sostenible, comptant amb la participació de socis de Portugal, Itàlia i França.

L’objectiu principal del projecte és potenciar i valoritzar el coneixement dels paisatges i el patrimoni surer i crear productes turístics transversals basats en la singularitat d’aquests recursos per dinamitzar l’oferta turística dels territoris rurals.

paisajes corcheros españoles

CONSORCI TERRA DE PAS –  En els últims mesos, un conjunt de municipis situats a l’entorn del Cap de Creus i de la Serra de l’Albera han estat treballant per definir una estratègia de promoció turística i desenvolupament local per posar en valor el seu territori. Es pretén  enfortir les potencialitats turístiques i d’atracció de visitants, crear ocupació i noves oportunitats laborals i en definitiva, millorar la qualitat de vida de la població que hi resideix.

Des de DCB s’ha redactat un Pla de Treball que defineixi en quins àmbits ha d’actuar el Consorci i les principals accions que ha de dur a terme aquesta entitat.

foto-llanca_mar-damunt

FIGUERES – Suport als equips de les diverses àrees de l’Ajuntament de Figueres, (Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç) en el disseny d’una Àrea de Promoció Econòmica conjunta. La feina ha consistit en subministrar material de base sobre experiències d’altres poblacions de característiques similars, analitzar els estudis i informes existents a Figueres i l’entorn i coordinar les reunions de treball que han portat a terme els tècnics.

El resultat s’ha concretat en una proposta d’estructuració de l’Àrea, identificant uns àmbits de treball funcionals i uns instruments transversals que facilitin les tasques de les 4 Seccions per entre d’altres, generar sinergies de cooperació, obtenir recursos externs i donar a conèixer la ciutat.

ULLÀ – Aquest petit municipi del Baix Empordà ha estat beneficiari el 2010 del programa Viles amb projectes, en el marc del Pla de Barris. Des de DCB s’ha elaborat un document d’anàlisi del municipi, s’han fet entrevistes amb diversos agents socials i econòmics de la població i s’han proposat algunes línies estratègiques vinculades al desenvolupament social i econòmic.  A més, aprofitant la propera convocatòria d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) específica per a municipis amb Pla de Barris, s’ha elaborat un pla d’acció anual per al tècnic que cobriria aquesta plaça.

escut-ulla

EL PRAT – L’any 2008 des de DCB es va redactar una estratègia de divulgació dels centres d’interès del Prat vinculats al seu patrimoni natural a l’entorn del delta del Llobregat, l’Espai Agrari i els diversos equipaments que reben o poden rebre visitants.  Es tractava així mateix de coordinar la seva gestió, optimitzar l’atenció als visitants i la promoció, per tal de posar en valor aquests recursos en un indret densament poblat i travessat per les principals infraestructures del país.

Enguany el municipi ha volgut apostar per continuar avançant en la valorització dels recursos i des de DCB s’ha preparat el projecte LIFE DELTAPRAT. Estrategia de sensibilización para un uso público sostenible del Delta del Llobregat (Red Natura 2000) que s’ha presentat en la convocatòria LIFE 2011 en l’apartat de Informació i Comunicació.  La resolució no es coneixerà fins el 2012.

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top