Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats és un esdeveniment de 4 dies de durada que es celebra anualment a Brussel•les. Aquí, les ciutats i regions de la Unió Europea ensenyen i comparteixen la seva capacitat de crear llocs de treball i desenvolupament econòmic, implementen les polítiques de cohesió de la Unió Europea, s’intercanvien experiències, i es mostra la importància dels nivells locals i regionals per assegurar un bon sistema de govern europeu.

L’esdeveniment va ser creat el 2003, a partir de la proposta del Comitè de les Regions d’obrir les portes de totes les representacions locals i regionals de la Unió Europea establertes a Brussel•les. Aquest esdeveniment s’ha convertit en una gran plataforma de treball en xarxa per experts en desenvolupament regional i local. Els temes que es tracten en aquest esdeveniment van des de l’intercanvi de bones pràctiques en desenvolupament econòmic i inclusió social, a la cooperació transfronterera, els partenariats públic-privades o la innovació.

Actualment aquesta trobada anual s’ha convertit en l’esdeveniment clau de la Política Regional de la Unió Europea. Acull més de 6.000 participants i més de 100 tallers, debats, exposicions i espais de trobada per fomentar el treball en xarxa i donar a conèixer totes les línies d’ajuts i subvencions de la Unió Europea.

Aquest any es celebra la 10a edició d’aquest esdeveniment, en un moment especialment rellevant, ja què actualment s’estan definint les polítiques de cohesió pel nou període comunitari 2014-2020. Els temes prioritaris dels Open Days 2012 estan enfocats al desenvolupament intel•ligent i sostenible, a la cooperació territorial a Europa, i l’intercanvi de resultats i coneixement.

Aquest any Ignasi Capellà de DCB, serà de nou en aquest esdeveniment,  després d’haver assistit a l’edició del 2010. S’ha registrat a sessions vinculades al turisme sostenible en àrees rurals, a oportunitats i reptes dels espais vinculats a la Xarxa Natura 2000, a una sessió de treball en xarxa sobre joventut i ocupació, i a una presentació de projectes Interreg IVC.

http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2012/index.cfm

Scroll to Top