Nou article sobre les oportunitats del turisme de bicicleta a Alemanya

Algunes consideracions sobre el cicloturisme, aparegudes en el prestigiós diari Die Welt. L’article el firma el periodista Walther Wuttke, col·laborador habitual d’aquest diari, en temes de motor i vehicles elèctrics.

• El cicloturisme ha esdevingut un nínxol de turisme verd. Els responsables turístics han estat capaços de reaccionar per tal que els ciclistes puguin gaudir dels territoris de forma tranquil·la.

• Només a Alemanya hi ha 5.289 establiments adherits a la marca Bett und Bike, que promou la federació alemanya de ciclisme. S’hi inclouen des de càmpings fins a hotels de luxe i entre els paràmetres hi ha els de permetre estades de només una nit, no cobrar suplements per les bicicletes, disposar d’espais de neteja i manteniment del material, llocs segurs per guardar les bicicletes, informació i mapes sobre rutes de l’entorn i horaris de transport públic, contacte amb tallers de reparacions i kit per a reparacions immediates, estar preparats per oferir esmorzars adaptats a l’activitat dels ciclistes (fruita, muesli, aliments integrals), etc.

• Per tot Alemanya està creixent el nombre de rutes, algunes són “bucles” dels itineraris clàssics al llarg dels rius Danubi o Neckar. www.rad-paradies.de.

• Els destins i emprenedors també s’han adaptat a la moda de les bicicletes elèctriques i per exemple al llarg de la Friedensroute, un itinerari de 170 kms., es troben llocs per carregar les bicicletes, sigui en establiments d’allotjament o en oficines de turisme, com a màxim cada 35 kms.

• En aquest article també es parla d’altres itineraris en projecte com el que unirà Hamburg i Sant Petersburg, de més de 2.000 kms. per fer en 2 setmanes.

• Fa una referència a l’oferta cicloturista francesa, la més consolidada de tot Europa. Posa com exemple la ruta del Loira www.loire-radweg.org , que després de 10 anys de treballs i 50 milions d’euros invertits, ja és una realitat, amb 800 kms. de itineraris, 280 dels quals han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

• Els trens alemanys encara posen problemes a viatjar amb la bicicleta i en canvi a França es poden pujar les bicis en els trens intercity, tot i que els usuaris s’han d’informar a la web www.tgv-europe.com abans de viatjar.

http://www.welt.de/motor/news/article107281874/Neue-Moeglichkeiten-fuer-Radtouristen.html

Scroll to Top