Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Internet i les noves tecnologies està tenint profundes conseqüències socials i econòmiques a nivell global, i un dels sectors on més es noten aquestes conseqüències és el món del turisme. S’han escrit molts articles i s’han realitzat molts debats sobre el tema,  però per resumir-ho podem dir que Internet ha tingut impacte en totes les fases del viatge, des de la seducció inicial a l’organització, la reserva dels serveis turístics, la pròpia experiència del viatge i els moments posteriors de compartir l’experiència en xarxes socials, fer recomanacions, … Aquest és un fenomen que no s’atura i que canvia constantment.

Com diuen alguns experts, Internet és una màquina de intermediar i re-intermediar. Mentre que la visió que es tenia inicialment era que Internet ajudaria les empreses i els destins turístics a vendre els seus productes a clients de tot el món, avui dia s’ha demostrat que això és molt difícil per a una petita empresa del sector. Els agents que triomfen ara a Internet són les grans plataformes aglutinadores d’oferta, com ara Booking, Tripadvisor o Skyscanner, per posar alguns exemples. Aquests portals s’han convertit en els recursos de referència per la majoria de població a l’hora de planificar i reservar els seus viatges i són, actualment, els big players de la industria del turisme a Internet, amb una posició de domini sobre els seus proveïdors que resulta incontestable i a vegades fins i tot “asfixiant”.

Tot i això, la guerra no està perduda per a les noves i petites empreses del sector. En paral·lel al desenvolupament d’aquests gegants d’Internet, també estan apareixent tota una sèrie de noves plataformes i empreses interessants, algunes d’elles sorgides a Catalunya i Espanya, que en part s’inspiren en els models d’èxit abans esmentats però per dirigir-se a nínxols molt més específics de demanda.

En concret, en aquest article ens fixem en 4 iniciatives vinculades a noves formes de comercialització d’experiències de turisme actiu i d’aventura.
Una d’aquestes iniciatives interessants és Outify.me. Es tracta d’una plataforma per buscar experiències de turisme d’aventura i que vol convertir-se en punt de trobada entre organitzadors d’activitats d’oci a l’aire lliure i gent interessada en aquests tipus de serveis, un mercat que a nivell global es calcula que supera els 230.000 milions de dòlars de facturació anual.
Outify.me

En aquesta línia va també la catalana Trip4real, molt més enfocada en entorns urbans, i que es basa en connectar a viatgers amb gent local per fer-los viure una experiència autèntica i diferent a l’oferta turística convencional.

Trip4real

A nivell més local, és interessant veure com diferents destinacions estan avançant en aquesta línea. En són bons exemples el programa Vine al Pallars Viu el Jussà, que agrupa allotjaments, empreses d’activitats, productors, restaurants i equipaments públics de la comarca del Pallars Jussà, en una web que proposa diverses activitats al llarg de l’any amb descomptes i gratuïtats pels hostes dels allotjaments.

Vine al Pallars Viu el Jussa

També és destacable la web que acaba de publicar l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, Llancactiu.cat. Es tracta d’una web – plataforma de comercialització que aglutina totes les propostes d’activitats que es poden realitzar en aquest municipi del Cap de Creus i el seu entorn. Les activitats es presenten segons la seva tipologia (actives, en família, enoturisme, culturals, aquàtiques, …) i inclou també la possibilitat de reservar.

Llança actiu

Així doncs, tot i que sembla que a Internet ja està tot inventat i descobert, això no és així. Encara hi ha moltes oportunitats i tant les empreses com les destinacions turístiques poden aprofitar-ho per millorar el seu posicionament,  competitivitat i orientació al mercat, així com augmentar la comercialització dels productes i serveis turístics.

Article: DCB Turisme i Desenvolupament Local @DCBTurisme


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/decaba.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Els comentaris estan tancats.

Scroll to Top